pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Novo mesto

V poletje s kartico drugačnih doživetij

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.06.2016 10:11

Konec junija mineva natanko eno leto, odkar so na Razvojnem centru Novo mesto širši javnosti predstavili nov turistični produkt destinacije - Kartico drugačnih doživetij.

Kartica na preprost način povezuje raznoliko ter razpršeno turistično ponudbo jugovzhodne regije kot turistične destinacije.

Turistom, ki vsaj enkrat prespijo pri ponudniku nastanitev na Dolenjskem, Beli krajini ali Kočevsko-ribniškem, predstavlja nabor konkretnih idej za preživljanje počitnic in samostojno raziskovanje tudi manjših ponudnikov v naši regiji (gostilne, muzejske zbirke, domača obrt, turistične kmetije, športne dejavnosti …).

Lani je bilo izdanih prvih 1000 kartic ter letakov, v sklopu skupnega nastopa na svetovni razstavi EXPO v Milanu pa so na stojnici razdelili tudi več kot 800 priložnostnih kartic, veljavnih do oktobra letos. Z jesensko prenovo spletnega portala www.visitdolenjska.eu so omogočili še bolj pregledno in sodobno predstavitev ponudnikov Kartice drugačnih doživetij.


Promocijske aktivnosti ponudnikov Kartice drugačnih doživetij se čez celo leto vrstijo preko družbenih omrežji visitdolenjska ter e-informatorjev, ki jih mesečno pošiljamo na številne naslove po naših bazah. Priložnostno Kartico drugačnih doživetij pa so razdelili tudi med obiskovalce njihovega razstavnega prostora na letošnjem sejmu Natour Alpe Adria.

Letos so celovito prenovili tiskani letak, ki je poleg slovenščine na voljo še v treh tujih jezikih. "Z velikim ponosom pa naznanjamo, da Kartica drugačnih doživetij, z začetkom poletne sezone 2016 prihaja tudi v recepcije Term Krka v Novo mesto, Otočec, Šmarješke in Dolenjske Toplice. Njihovim gostom bodo izročali kartico, z aktualnimi ugodnostmi pa se bodo slednji lahko seznanili tudi na spletnem portalu www.visitdolenjska.eu." so sporočili z Razvojnega centra Novo mesto. Ob tem so dodali, da "snujejo seveda tudi nove zgodbe, ki bodo marsikateremu turističnemu ponudniku olajšale delo, JV Slovenijo pa turistom naredili še bolj privlačno in zanimivo. Omenimo lahko npr. začetek sodelovanja z največjo rezervacijsko platformo Booking.com, kjer vsem ponudnikom nastanitev v JV Sloveniji, nudimo še bolj enostavni način trženja njihovih kapacitet."