7_Nina Donelli Svet24.si

FOTO: "Mogoče pa bom spoznala kakšnega ...

Andrej Bajželj Svet24.si

Starša edinca Andreja našla mrtvega. Trdita, da ...

pes 13 Svet24.si

Vaš kosmati prijatelj razkriva vašo osebnost

predlog 10 pokrajin Svet24.si

Takšen je popravljen načrt razdelitve pokrajin

indira ekić - tvoja video Odkrito.si

Indira dobila priložnost, da se vrne v najlepše ...

Romana Krajnčan Njena.si

Romana Krajnčan drugič babica!

simona Njena.si

Takšna je bila kmetica Simona pred enim letom

Novice Novo mesto/Brežice/Šentrupert/Žužemberk

Strela udarila v tri stanovanjske hiše

Piše: STA/SPIN

Čas objave:
02.08.2019 19:24

V skladu z napovedmi so se popoldne ponekod po državi razbesnela neurja z močnim vetrom in dežjem. Tako je bilo zlasti v širši okolici Ljubljane, na Dolenjskem in na delu Štajerske. Strela je udarila v tri stanovanjske hiše. Objekte je zalivala meteorna voda, podrlo pa je več dreves.

Neurje z močnim vetrom in dežjem je okoli 13.30 ure zajelo občino Novo mesto, kjer je zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Strela pa je v stanovanjsko hišo udarila tudi v Laškem in Gomilskem v občini Braslovče, je objavila Uprava RS za zaščito in reševanje.

V občini Brežice, ki jo je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo nekaj pred 14. uro, so morali izčrpati meteorno vodo iz treh stanovanjskih objektov, gospodarski objekt, ki ga je razkrilo, pa so znova prekrili.  V neurju je bilo podrtih več dreves in poplavljenih ter razkritih objektov. Posredovali so delavci cestnega podjetja CGP in gasilci PGD Veliki Obrež, Mali Obrež, Gabrje, Mihalovec in Brežice, ki so odstranili podrta drevesa, iz treh stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo in prekrili en gospodarski objekt.

Ob 13.48 uri je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo občino Krško. V neurju je bilo podrtih več dreves, nanosa zemlje na cestišče ter poplavljenih objektov. Posredovali so delavci cestnega podjetja in gasilci PGE Krško, PGD Raka, Podbočje in Brege, ki so odstranili podrta drevesa, očistili cestišče ter iz štirih stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo.

Tudi v občini Šentrupert so imeli delo s prekrivanjem ostrešja gospodarskega objekta, v občini Žužemberk pa zlasti s podrtimi drevesi, ki so jih že pospravili.

Gasilci so posredovali tudi v več krajih v občinah Litija, Šmartno pri Litiji in Ivančna Gorica.