franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

V Posavju Martinova doživetja

Piše: R.K.

Čas objave:
02.11.2023 12:42

Martinovo v Posavju bo pestro. UPTM Brežice namreč pripravlja Martinova doživetja v destinaciji Brežice.

Ko se narava odene v jesenske barve in prinese vonj po zrelem grozdju, se med vinorodnimi griči prebudi priljubljena tradicija martinovanja. To je čas, ko se kultura, zgodovina in običaji prepletajo z gastronomskimi užitki, vse skupaj pa zagotavlja nepozabno doživetje.

Odkrivanje zgodovine s pridihom kulinarike

V osrčju Brežic stoji ponos mesta, prenovljeni Vodovodni stolp. Prvo nedeljo v novembru, 5. 11., vabljeni na brezplačen voden ogled tega zgodovinskega bisera. Po raziskovanju stolpa vas čaka tudi posebno kulinarično presenečenje. Pridružite se nam pri degustaciji slastnih lokalnih sladic in vin z oznako Brežice Selection/Izbrano. Skok v preteklost in kulinarični užitki so prava kombinacija za popolno nedeljo!

Simfonija okusov v grajskem okolju

V torek, 7. novembra, vabljeni v očarljivo grajsko okolje brežiškega gradu, kjer vas na Martinovem kulinaričnem večeru čaka prav posebno doživetje. Izkusite odlično kulinariko Ošterije Debeluh, uživajte v izbranih melodijah ter degustirajte vrhunska vina, postrežena s strani sommelierjev Društva ljubiteljev vina in kulture Posavje. Prepustite se toku večera, kjer se vino, hrana in glasba prepletejo v popolno harmonijo. Vstopnice so v predprodaji v vrednosti 35 evrov na voljo na recepciji Posavskega muzeja Brežice in Centra za obiskovalce v Vodovodnem stolpu Brežice. Število vstopnic je omejeno.

Tradicionalno praznovanje na Bizeljskem

Praznovanje se nadaljuje z velikim martinovanjem pod šotorom na Bizeljskem, ki bo prava paša za dušo in ušesa vseh ljubiteljev dobre zabave. Pod velikim šotorom bodo v petek, 10. novembra, na Krajevnem prazniku KS Bizeljsko razglasili vinsko kraljico Bizeljskega za leti 2024 in 2025, večer pa zaključili z zabavo s skupino Džuboks. V soboto, 11. novembra, bo vrhunec martinovanja z Ansamblom Nemir, ki bo poskrbel za melodije, ob katerih bodo noge kar same zaplesale. Vstop na omenjene dogodke je brezplačen.

Martinov pohod in krst mošta

Poskrbite tudi za gibanje in se pridružite tradicionalnemu Martinovemu pohodu, ki vas bo popeljal od hrama do hrama, kjer boste lahko občudovali naravne in kulturne znamenitosti naše prelepe pokrajine. Po končanem pohodu vas čaka še prav poseben dogodek. V dvorani Večnamenskega doma Pišece bo potekal slovesni krst mošta, kjer se bo sveže stisnjeno grozdje spremenilo v mlado vino. Pridružite se nam in doživite čarobnost te tradicionalne slovesnosti. Svojo vstopnico v vrednosti 10 evrov si zagotovite tako, da rezervacijo sporočite na e-naslov vinko.lesinsek@gmail.com.

Mehurčkasto razvajanje v Vili Istenič

Za vse, ki si želite kombinacije razkošja in tradicionalnega praznovanja, je Vila Istenič pravi raj. Predstavljajte si sproščujoče trenutke v udobju vile, katerih vrhunec bo mehurčkasto doživetje s peninami Istenič. Za ceno 114 evrov lahko dve osebi uživata v pokušini izbranih penin ter se naslednje jutro prebudita v prijetnem okolju Vile Istenič z okusnim zajtrkom. To edinstveno ponudbo lahko izkoristite med 4. in 12. novembrom 2023. Ne zamudite priložnosti za nepozaben oddih!