profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Krško

V Posavju partnerski projekt za zdravo skupnost

Piše: STA

Čas objave:
28.05.2019 09:17

V Posavju so zasnovali projekt ureditve degradiranih mestnih območij z novimi vadbenimi površinami in ozaveščanja o pomenu varstva narave in zdravega prehranjevanja. Projekt Mar nam je za skupnost bo stal nekaj manj kot 220.000 evrov, skoraj 150.000 evrov bo prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.

S tem 20-mesečnim preventivnim projektom oz. z ukrepi za zdravo skupnost želijo doseči večjo vključenost mladih, žensk in drugih občanov, pravijo v Regionalni razvojni agenciji Posavje iz Krškega. Gre tudi za preventivne dejavnosti spodbujanja in ozaveščanja o pomembnosti telesne dejavnosti in zdravih oblik zabave za mlade ter dejavnosti za krepitev dejavne starosti.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo kot upravljavec Evropskega sklada za regionalni razvoj je Občini Krško kot vodilnemu partnerju potrdilo projekt pred kratkim.

Projekt obsega ureditev degradiranih mestnih območij z novimi vadbenimi površinami in ozaveščanje o pomenu varstva narave in zdravega prehranjevanja, hkrati predvideva povečanje števila prebivalcev pri izvajanju novih in izboljšanih vadbenih programov.

V občinah Krško, Radeče in Bistrica ob Sotli nameravajo sicer zasnovati in pripraviti nove in izboljšane vadbene programe na prostem za vse generacije s poudarkom na ranljivih skupinah, urediti ustrezne površine z vadbeno opremo za fitnes v naravi in zimsko drsanje ter postaviti ustrezno mestno opremo oz. t. i. solarne klopi.

Predstavili bodo zdajšnje in nove športne letne ter zimske programe vadbe za starejše, mladostnike in invalide ter pripravili poučevanja in delavnice za uporabo fitnes opreme in drsališča. Zasnovali in natisnili bodo športni priročnik in zloženke ter pripravili "športni dogodek za vse". O vseh dejavnosti bodo občane obveščali na različne načine, so dodali.

V Krškem bodo pripravili novo storitev na fitnes napravah za starostnike in mladino ter uredili zimsko drsališče za vse generacije. Novo storitev na fitnes napravah načrtujejo tudi v Radečah in Bistrici ob Sotli. Vadišča in drsališče bodo uredili, da bodo primerni tudi za invalide.

Poleg krške občine so partnerji projekta Mar nam je za skupnost še Krajevna skupnost mesta Krško, občini Radeče in Bistrica ob Sotli, Športna zveza Krško in sevniški Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti, je še sporočila krška razvojna agencija.