nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Novo mesto

V Revozu danes spet delajo

Piše: STA

Čas objave:
29.03.2021 08:10

V novomeškem Revozu, kjer so zaradi pomanjkanja elektronskih delov oz. čipov, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele, v četrtek za dva dneva zaustavili proizvodnjo, so to danes ob 6. uri spet pognali. Pomanjkanje elektronskih delov je sicer svetovna težava, na katero vpliva poraba elektronike ob pandemiji covida-19, so pojasnili v Revozu.

Današnji zagon proizvodnje je za STA potrdil Revozov sindikalist Slavko Pungeršič in dodal, da sicer Revoz vnovično štiridnevno zaustavitev proizvodnje zaradi enakih vzrokov načrtuje po velikonočnem ponedeljku. Podobnih zaustavitev pa aprila več ne načrtujejo, je dejal.

Vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović je za STA pojasnila, da se je težava z dobavo elektronskih delov napovedovala že nekaj časa in da je povezana s porastom uporabe elektronskih naprav med pandemijo novega koronavirusa.

Težavo sicer za svoje tovarne globalno rešuje matični Renault in zaloge oz. pošiljke elektronskih delov razporeja po posameznih tovarnah. "Ne gre za enkraten problem in lahko se zgodi, da bo moral Revoz proizvodnjo za kakšen dan zaustaviti tudi še aprila," je pristavila ob zadnji zaustavitvi.



Proizvodnjo bodo znova pognali danes in sicer obe izmeni, dopoldansko in popoldansko, je še napovedala Bašek Zildžovićeva.

V Revozu so sicer zaradi porabljene zaloge sestavnih delov za Renaultov model twingo, ki jih izdeluje v začetku leta v požaru prizadeti Treves iz Biča pri Trebnjem, konec januarja proizvodnjo že zaustavili za nekaj dni.

Revoz proizvaja v dveh izmenah. V približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo, sicer pa izdeluje še električni twingo ter modela clio in električni smart. Dnevno izdela nekaj več kot 700 vozil. Zaposluje nekaj več kot 2400 ljudi.