evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Novice Šentrupert

V Šentrupertu bi širili poslovno cono Prelesje

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
30.07.2016 09:35

Svetniki dolenjske Občine Šentrupert so na nedavni seji potrdili naložbeni projekt širitve občinske poslovne cone Prelesje. Vrednost naložbe so skupaj z davkom ocenili na milijon evrov, občina pa želi omenjeni projekt prijaviti na razpis ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Za postavitev obratov v Prelesju se že zanimata dve podjetji.

(Foto: STA)
Šentrupertski župan Rupert Gole je pojasnil, da ob uspešni prijavi na razpis pričakujejo evropsko nepovratno sofinanciranje naložbe v devetih desetinah, z omenjenim projektom pa bi preleško cono ob regionalni cesti proti Sevnici razširili in jo opremili z vso potrebno komunalno infrastrukturo.

Med to je navedel priključek na glavno cesto, cestne povezave znotraj poslovnega območja, javno razsvetljavo, vodovod, kanalizacijo in električno napeljavo. Ob morebitnem razpisnem neuspehu pa je izrazil bojazen, da bi podjetji, ki želita v Prelesju postaviti svoja proizvodna obrata, od te namere odstopili.


Šentrupertska občina, ki sicer stavi na razvoj majhnih in srednjih lokalnih podjetij, od projekta širitve pa si obeta nova delovna mesta, je za omenjeni podvig pripravila vso potrebno prijavno dokumentacijo. V neposredni bližini poslovne cone pa načrtujejo tudi ureditev novega krožišča.

Izide razpisa za nevračljiva sredstva evropskega sklada za regionalni razvoj pričakujejo oktobra, nato se naj bi lotili projektne dokumentacije, odkupa zemljišč in zagotovitve gradbenega dovoljenja. Širitev naj bi končali v letu dni, je še povedal Gole.

Župan Rupert Gole o širitvi poslovne cone Prelesje