stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Šentrupert

V Šentrupertu po seji še zbor občanov

Piše: R.K.

Čas objave:
02.07.2021 07:33

Občinski svet Občine Šentrupert se je sešel na 19. redni seji v tem mandatu, tokrat v Deželi kozolcev, kjer je bil po seji tudi zbor občanov.

Na ploščadi pred Deželo kozolcev se je na zboru občanov sinoči zbralo 49 občank in občanov, ki jih je župan Andrej Martin Kostelec seznanil z izvedenimi deli do konca junija, z investicijskim načrtom do konca mandata in s finančnim stanjem občine: »Zbora občanov se je udeležilo malo ljudi. Pričakoval in želel sem si, da bi jih bilo več. Vesel sem, da smo od začetka mandata samo na področju komunalne infrastrukture udejanjili za več kot 2,2 milijona evrov projektov, pri čemer smo zanje sami zagotovili približno 950 tisoč evrov, ostalo pa so bila nepovratna sredstva. Prav tako smo stabilizirali občinsko finančno
stanje, močno znižali zadolževanje in že dobro leto dni redno odplačujemo vse račune in obveznosti. Upam, da bomo do konca mandata uspeli izpeljati čim več načrtovanega. Malo vprašanj in kakšne posebne razprave včeraj ni bilo, tako da ocenjujem, da so naši načrti verjetno dobri.« 

zbor-občanov-v-šentrupertu
Zbor občanov v Šentrupertu
A Rabzelj


Do konca mandata tako želijo nadaljevati s projekti komunalne infrastrukture, med drugim
nadaljevanjem severne in izgradnjo južne obvoznice, da bi razbremenili središče kraja, obetajo se tudi spremembe občinskega prostorskega načrta in priprava občinskih podrobnih prostorskih načrtov, med drugim za novo naselje na Farovškem hribu, severno obvoznico in vaško jedro Šentruperta, do jeseni naj bi pridobili gradbeno dovoljenje za prenovo kulturnega doma, z nujnimi sanacijskimi deli na Barbovi graščini pa bodo začeli takoj, ko bo stavba prazna.

zbor-občanov-v-šentrupertu
Zbor občanov v Šentrupertu
A Rabzelj


Na 19. redni seji, na kateri se je občinski svet sešel pred začetkom občnega zbora, so bile
najpomembnejše točke povezane s predšolskim varstvom. Občinski svet je soglašal s šestim
oddelkom dnevnega varstva v prihodnjem šolskem letu in z zaposlitvijo strokovnih delavcev za nedoločen čas zaradi tega oddelka, potrdil je novo sistematizacijo in povečani normativ ter nove cene vrtca, ki so jih v Šentrupertu nazadnje spremenili 6. novembra 2019. Z novim šolskim letom bo polna cena dnevnega programa 518,18 evra mesečno za otroka v oddelku prvega starostnega obdobja (3,78-odstotno povišanje), 427,51 evra za otroka v kombiniranem oddelku (3,25- odstotno povišanje) in 381,67 za otroka v oddelku drugega starostnega obdobja (4,09-odstotno povišanje).

zbor-občanov-v-šentrupertu
Zbor občanov v Šentrupertu
A Rabzelj

Člani in članice občinskega sveta so v drugi obravnavi med drugim potrdili Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o kategorizaciji občinskih javnih cest v Občini Šentrupert, se seznanili z elaborati o oblikovanju cene izvajanja storitev javne službe za izvajanje oskrbe s pitno vodo, odvajanje in čiščenje komunalne in padavinske odpadne vode in storitve, povezane z greznicami in malimi komunalnimi čistilnimi napravi, ter ta ravnanje z odpadki. Prav tako so potrdili letošnji letni program kulture in športa, ki sta temelja za javne razpise za sofinanciranje programov in prireditev.

zbor-občanov-v-šentrupertu
Zbor občanov v Šentrupertu
A Rabzelj