franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Šentrupert

V Šentrupertu ponovne volitve

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.09.2015 09:07

Po poletnih počitnicah se je Občinski svet Občine Šentrupert včeraj sešel na 7. redni seji, na kateri je med drugim potrdil mandata novima članoma občinskega sveta in se seznanil, da je treba v volilni enoti 2 izpeljati ponovne volitve.

Na junijskih nadomestnih volitvah sta bila – po marčevskem odstopu treh članov občinskega sveta – v občinski svet izvoljena Antonija Lukek v volilni enoti 2 in Tomaž Kurent v volilni enoti 4. "Občinski svet Občine Šentrupert šteje devet članov. S potrditvijo mandata dveh novoizvoljenih članov smo torej dobili osemčlanski občinski svet. Vendar pa je v vmesnem času občinska volilna komisija pridobila tudi mnenje Državne volilne komisije, ki napotuje občino Šentrupert, da izvede ponovne volitve, kajti za delovanje občine je nujno, da so v občinski svet izvoljeni vsi člani občinskega sveta. To seveda pomeni, da bo potrebno izvesti ponovne volitve," je pojasnila direktorica občinske uprave Občine Šentrupert in tajnica občinske volilne komisije Mateja Jazbec.

Roki za volilna opravila začnejo teči 14. septembra, ponovne volitve pa bodo v nedeljo, 8. novembra 2015.

Ostali sklepi:

Pomemben del včerajšnje seje so bili elaborati o oblikovanju cen za oskrbo s pitno vodo, za odvajanje in čiščenje odpadne vode in za ravnanje z odpadki. V povprečju se cena oskrbe s pitno vodo za 4-člansko družino, ki mesečno porabi 10m3 vode, zniža iz dosedanjih 13,66 € na 11,84 €. Prav tako so nove cene za odvajanje in čiščenje odpadne vode v povprečju nižje za 0,33 €, medtem ko se cene za ravnanje z odpadki malenkostno zvišajo, in sicer za 1,31 % oziroma za 0,0923 € na 80-litrski zabojnik za komunalne odpdake.
Občinski svet je popolnil komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Vanjo je imenoval nadomestno članico, Ružo Brcar, ki bo v bodoče delo komisije tudi vodila.
Občinski svet se je seznanil še s polletno realizacijo letošnjega proračuna – od načrtovanih 3,9 milijona evrov prihodkov so jih v Šentrupertu v prvem polletju uresničili 1,1 milijona evrov (28,2-odstotna realizacija), od načrtovanih 4,2 milijona evrov odhodkov pa so jih v obdobju od januarja do junija porabili 1,2 milijona evrov (29-odstotna realizacija).

Mateja Jazbec o ponovnih volitvah