IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Šentrupert

V Šentrupertu razpisa za koncesijo v zdravstvu in vzdrževanje cest še pred poletjem

Piše: R.K.

Čas objave:
21.05.2021 08:42

Občinski svet Občine Šentrupert je na 18. redni seji v tem mandatu v drugi obravnavi potrdil odlok o podelitvi koncesije za opravljanje javne službe v osnovni zdravstveni dejavnosti v občini in odloka o načinu izvajanja gospodarske javne službe vzdrževanja občinskih javnih cest v občini.

Trenutno Šentrupertčani obiskujejo splošnega zdravnika v Trebnjem, na Mirni ali v Mokronogu. Da bi zagotovili dostop do zdravnika v svoji občini, je občinski svet tudi v drugi obravnavi potrdil odlok o podelitvi koncesije za opravljanje javne službe v osnovni zdravstveni dejavnosti v občini. »Za podelitev koncesije za osnovno zdravstvo smo se odločili, ker Zdravstveni dom Trebnje te storitve v naši občini ne more zagotavljati, saj nima ustreznega kadra in lastnega prostora v Šentrupertu. Skladno s soglasjema ministrstva za zdravje in zavoda za zdravstveno zavarovanje bomo tako to pravico podelili zasebniku, ki bo osnovno zdravstveno oskrbo želel in zmogel zagotavljati. Za podelitev koncesije za vzdrževanje občinskih cest pa smo se odločili, ker nismo zadovoljni z delom sedanjega vzdrževalca, prav tako se nam zdijo te storitve predrage. Upamo, da bomo z razpisom za podelitev koncesije znižali stroške, hkrati pa dvignili kakovost vzdrževanja javnih cest,« pojasnjuje župan Andrej Martin Kostelec. 

Za vzdrževanje občinskih cest bo razpis za koncesijo objavljen predvidoma do poletja, medtem ko naj bi razpis za zdravnika koncesionarja, ki bo lahko imel ambulanto v prostorih nekdanje pošte, občina objavila prihodnji mesec. V Šentrupertu upajo in si želijo, da bi januarja 2022 ambulanta začela delovati. 

Ostali sklepi:
Občinski svet je v prvi obravnavi razpravljal o Odloku o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Knjižnica Pavla Golie Trebnje in predlagal nekaj pripomb in sprememb ter dal soglasje k redni delovni uspešnosti direktorice Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje. V prvi
obravnavi je potrdil novo kategorizacijo občinskih javnih cest in se seznanil s poročilom o pokopališki in pogrebni dejavnosti ter delom JP Komunala Trebnje v letu 2020, prav tako pa tudi z javno razgrnitvijo OPPN za kamnolom Zabukovje. Občinski svet je potrdil tudi predloge za prejemnike letošnjih občinskih priznanj. Priznanja bo nagrajencem, med njimi je tudi nov častni občan, župan izročil na slavnostni seji občinskega sveta na praznični 2. junij.

Župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec

O koncesiji v zdravstvu in vzdrževanju cest