pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Sevnica

V Sevnici bo multifunkcionalno igrišče z umetno travo

Piše: R.K.

Čas objave:
22.05.2021 06:00

S ciljem izboljšanja športne ponudbe in obogatitve možnosti športnega razvoja se je Občina Sevnica lotila projekta preureditve asfaltnega igrišča v sevniški Florjanski ulici v multifunkcionalno igrišče z umetno travo. Dostopno in namenjeno bo za raznolike športne aktivnosti, od nogometa do tenisa.

Občina Sevnica izvaja investicije ter zagotavlja dostop in vzdrževanje raznovrstne javne infrastrukture, tudi s področja športa, ki je izjemno pomembno področje družbenih dejavnosti.

V nedavno sprejeti strategiji razvoja športa, ki so jo pripravili oblikovalci športa z različnih področij, pedagogi, trenerji, vaditelji, predsedniki društev ter tudi javni zavod KŠTM Sevnica in Občina Sevnica, je vizija razvoja usmerjena na šport kot kakovostno prvino zdravega načina življenja za vse občane, z raznoliko športno ponudbo za vse starostne skupine in v vseh življenjskih obdobjih ter v zagotavljanje pogojev za doseganje rezultatov v kategoriji vrhunskega športa.

multifunkcionalno igrišče z umetno travo
multifunkcionalno igrišče z umetno travo
Občina Sevnica

Za dosego teh ciljev je zelo pomembno sledenje potrebam športa. Osnovni namen v teh dneh aktualne ureditve multifunkcionalnega igrišča z umetno travo je omogočiti izvajanje tudi ostalih športnih aktivnosti, za izvedbo katerih asfaltna podlaga kot najpogostejša oblika igrišč, dostopna še na drugih lokacijah, pri vseh šolah, pri športnem domu in še kje, ni primerna.



Omogočala bo igranje nogometa, odbojke in drugih športnih aktivnosti, ob doseganju vse bolj vidnih uspehov mladih tenisačev in tenisačič predvsem iz osnovnošolskih vrst pa tudi igranje tenisa.

Vrednost investicije je okrog 25 tisoč evrov, izvedba pa obsega pripravo podlage ter poleg polaganja umetne trave tudi postavitev stebrov in mreže za tenis ter zaris dodatnih črt za mali nogomet.