stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Sevnica

V Sevnici delna prenova prostorov trškega dvorca

Piše: STA

Čas objave:
07.03.2020 13:49

Sevniška občina se bo lotila prenove prostorov sevniškega trškega dvorca, osrednje in arhitekturno najkakovostnejše stavbe sevniškega Glavnega trga, zgrajene v 17. stoletju. Za prenovo treh prostorov dvorca bodo odšteli nekaj manj kot 100.000 evrov, pri vsebinski prenovi pa si bodo pomagali tudi z evropsko denarno podporo.

Na sevniški občini so navedli, da gre za prostore v pritličnem delu omenjene stavbe, ki jih do nedavnega zasedal arhiv, medtem kot v gornjem nadstropju več let delujeta sevniški Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti ter sevniška enota brežiškega finančnega urada.

S prenovo omenjenih prostorov trškega dvorca bodo dobili prostor za stalno razstavo Po sledeh obrtništva v občini Sevnica, ki jo pripravljajo v okviru projekta oživljanja mestnih središč s pomočjo obrti.

Gre za partnerski projekt, pri katerem Območno obrtno-podjetniška zbornica Krško sodeluje z občinami Sevnica, Krško in Bistrica ob Sotli ter z Zavodom Dobra družba. Partnerstvu so pristojni odobrili denarno pomoč Evropskega sklada za regionalni razvoj v znesku nekaj manj kot 150.000 evrov.

V prostoru trškega dvorca, ki gleda na severovzhod, bodo po prenovi uredili razstavno-turistični in izobraževalni prostor, ki bo namenjen predvsem promociji oziroma krepitvi zanimanja za prehranjevanje z ribami.

Prenova bo potekala v sklopu projekta Riba je IN. Njegov nosilec je Občina Sevnica, projektni partnerji so sevniški Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti, društva kmetic iz Sevnice, Brežic, Radeč ter Kostanjevice na Krki, ribogojsko podjetje Akval in Občina Krško. Skupna vrednost projekta, ki ga je z nekaj manj kot 200.000 evri podprl Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo, je nekaj več kot 270.000 evrov.

Začetek prenovitvenih gradbenih del načrtujejo konec meseca, končati jih nameravajo do konca avgusta, so še navedli na sevniški občini.