pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Sevnica

V Sevnici skrbijo tudi za čebele

Piše: R.K.

Čas objave:
20.05.2021 12:00

Današnji 20. maj je svetovni dan čebel, ki ga od leta 2017 praznujemo na pobudo Čebelarske zveze Slovenije. Ta dan svetovno javnost opozarja, da so čebele za naše preživetje na planetu Zemlja izredno pomembne, zato je vloga vsakega posameznika za ohranitev čebel in ostalih opraševalcev v luči varovanja okolja ključna – še posebej tudi v luči letošnjih vremenskih razmer, ki so za čebelarjenje izrazito neugodne.

O dragocenosti čebel in o razmisleku, ki ga med nas prinaša njihov praznik, je spregovoril župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, tudi ljubiteljski čebelar. 

Občina Sevnica pomen čebelarstva krepi z različnimi aktivnostmi: izvaja trajnostne okoljske ukrepe, skrbi za ustrezne krajinske ureditve in zasaditve medovitih rastlin, nudi podporo promociji izdelkov in lokalno pridelani hrani, ozavešča občane, izvaja razne izobraževalne vsebine, omogoča delovanje sevniške tržnice s stalno prisotnostjo lokalno pridelanega medu in še mnogo več.

čebela
Fotografija je simbolična
R.K.

Svoj odgovoren odnos do narave je nedavno potrdila tudi z odličnim tretjim mestom na izboru čebelam prijaznih občin v organizaciji Čebelarske zveze Slovenije. Natečaj je Čebelarska zveza Slovenije organizirala že 10. leto zapored, s ciljem, da nagradi občine za dobro sodelovanje s čebelarji na njihovem območju in k tem v čim večji meri spodbudi še druge občine. Med 24-imi sodelujočimi je zmagala Občina Ormož, drugo mesto je osvojila Občina Laško, odlično tretje mesto pa Občina Sevnica.