1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Dobova

V Slovenijo vstopilo že več kot 126.000 ljudi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.11.2015 06:30

Danes dopoldan sta na Mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova pripeljala še dva vlaka z 2074 migranti.

Na železniški postaji in v sprejemnem centru v Dobovi policisti opravljajo identifikacijske postopke, tujcem je nudena zdravstvena in humanitarna oskrba, potem pa z vlaki in avtobusi nadaljujejo pot proti nastanitvenim centrom v notranjosti države.

Danes je v spremstvu hrvaških policistov s štirimi vlaki na Mejnih prehod za mednarodni železniški promet Dobova prispelo 4175 tujcev. Trenutno je na območju železniške postaje in v sprejemnem centru v Dobovi še okoli 1200 tujcev.

Danes do 13. ure so policisti na treh vlakih in 28 avtobusih iz Dobove v sprejemne in nastanitvene centre pospremili več kot 4300 tujcev. Dva vlaka sta odpeljala proti Šentilju, en vlak proti Jesenicam, z avtobusi pa so tujce prepeljali v Lendavo, Gornjo Radgono in Vrhniko.

Jutranje poročilo s policije

Na Dobovo so v nedeljo zvečer in danes ponoči s Hrvaške pripeljali trije vlaki z nekaj manj kot 3200 migranti.

Večino so z vlaki in avtobusi že prepeljali v nastanitvene centre po državi. Največ migrantov je v nastanitvenem centru v Šentilju, kjer so zjutraj po navedbah Policijske uprave Maribor našteli 4348 oseb.


V nedeljo in danes do 5. ure je na mejnem prehodu za mednarodni železniški promet Dobova v Slovenijo vstopilo več kot 8500 migrantov, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Po petih vlakih v nedeljo zjutraj in čez dan sta na Dobovo nekaj pred 22. uro in nekaj po polnoči v spremstvu hrvaških policistov prispela dva vlaka. Tujce so policisti po opravljenem postopku evidentiranja, zdravstveni in humanitarni oskrbi, z vlaki in avtobusi pospremili v nastanitvene centre po državi.

Tudi nekaj več kot tisoč tujcev, ki so na Dobovo prispeli z vlakom okoli 4. ure, naj bi s slovenskim vlakom nadaljevalo pot proti nastanitvenemu centru v Šentilju.

Tam je bilo v nedeljo ob 19. uri 2844 migrantov, po prihodu devetih avtobusov in vlaka iz Dobove pa se je njihovo število povzpelo na 4348 oseb. Avstrijski varnostni organi tekom noči niso sprejeli nobenega migranta, s sprejemanjem pa bodo po navedbah Policijske uprave Maribor nadaljevali danes tekom dne.

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno nastanjenih 739 migrantov, v nastanitvenem centru v Lendavi pa 600, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Danes okoli 7.35 je izredni potniški vlak iz Dobove preko Jesenic v Avstrijo organizirano prepeljal 600 v Sloveniji že evidentiranih migrantov, so sporočili s Policijske uprave Kranj.