nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

V straži do boljše zobozdravstvene oskrbe

Piše: R.K.

Čas objave:
22.01.2024 10:57

Občina Straža je danes podpisala koncesijsko pogodbo za izvajanje zobozdravstvene dejavnosti za odrasle in mladino z izbrano koncesionarko Teo Malnar Turnšek s.p. Ta bo z opravljanjem zobozdravstvene dejavnosti začela 1. marca v prostorih Zdravstvenega doma Straža. Koncesijsko pogodbo so sklenili za obdobje 15 let.

Na razpis, ki ga je Občina Straža objavila novembra lani, so v zakonitem roku prispele štiri prijave, ki so izpolnjevale predpisane pogoje in jih je pregledala posebna komisija. Na podlagi z zakonom predpisanih meril in razpisnih pogojev za opravljanje koncesije je bila kot najprimernejša in z največ točkami izbrana ponudba, ki jo je posredovala Tea Malnar Turnšek s.p. iz Novega mesta. Pozitivno soglasje k podelitvi omenjene koncesije je že izdalo tudi Ministrstvo za zdravje. V prihodnjih dneh pa bo izbrana zobozdravnica podpisala še pogodbo o financiranju z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Koncesijo z izbrano zobozdravnico je Občina Straža sklenila v obsegu 0,60 tima zobozdravstva za odrasle in 0,40 tima zobozdravstva za mladino. Zobozdravnica bo opravljala koncesijsko dejavnost 5 dni v tednu in sicer, ob ponedeljkih od 7. do 19.ure, torkih od 7. do 13.ure, sredah od 13.30 do 19.30, četrtkih od 7. do 13.ure in ob petkih od 7. do 12.30 ure.

Župan Občina Straža, Dušan Krštinc, je ob današnjem podpisu pogodbe poudaril, da so veseli, da so dobili koncesionarko saj so se v zadnjem času soočali s pomanjkanjem zobozdravnika tako za odrasle kot za mladino. Samo eden zobozdravnik, ki v Straži posluje v okviru ZD Novo mesto, namreč ni bil dovolj za vse potrebe občanov Občine Straža, ki se v lokalnem okolju niso mogli opredeliti do izbranega zobozdravnika. »Kot vemo, je za organizacijo zdravstvene dejavnosti na primarni ravni, v skladu s predpisi zadolžena občina, zato smo pristopili k razpisu za podelitev koncesije. Verjamem, da bomo našim občankam in občanom nudili visok standard zobozdravstvenih storitev«, je še dodal Krštinc.

Kot je povedala Tea Malnar Turnšek je vesela, da je bila izbrana na razpisu in izrazila zadovoljstvo, da bo svojo dejavnost lahko opravljala za občane Straže, kjer bo poleg nje v ordinaciji zaposlena še zobna asistentka. Pričakuje, da bodo ambulanto velikosti 35 kvadratov opremili do konca februarja. »V Straži bomo izvajali celotno dejavnost zobozdravstva za odrasle in mladino ter dodatne storitve kot so ortodontsko zdravljenje z nevidnimi zobnimi aparati ter interceptivno ortodontsko obravnavo v otroškem zobozdravstvu. Verjamem, da bomo v razmeroma kratkem času imeli blizu 2.000 opredeljenih pacientov, saj so potrebe okolja po dodatnem zobozdravniku velike«, je še prepričana koncesionarka.

Tea Malnar Turnšek je na Medicinski fakulteti v Ljubljani na odseku za dentalno medicino diplomirala leta 2013. Bogate izkušnje je pridobila v več ambulantah tako v zdravstvenih domovih kot pri koncesionarjih. Zadnja tri leta pa je delala v svoji zasebni zobozdravstveni ordinaciji na Novem trgu v Novem mestu.