pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice

V Straži nova direktorica Občinske uprave

Piše: R.K.

Čas objave:
09.05.2022 09:34

Občina Straža ima od prvega maja novo direktorico občinske uprave. Na to delovno mesto je župan Dušan Krštinc imenoval domačinko mag. Lidijo Plut, ki je nadomestila Polonco Špelko Krštinc, ki je kot vršilka dolžnosti dela in naloge direktorice opravljala dve leti.

Šele na četrtem javnem razpisu so na Občini Straža uspeli najti primerno osebo za zasedbo delovnega mesta direktor občinske uprave. Na natečaj, ki so ga objavili v začetku tega leta, so se v roku prijavili trije kandidati. Ena vloga je bila popolna, dve pa je bilo treba še dopolniti, vendar kandidata z območja Ljubljane, ki sta sicer izpolnjevala pogoje, svoje vloge nista dopolnila. S sklepom župana so kot primerno kandidatko izbrali Lidijo Plut iz Vavte vasi, ki je novo delovno mesto nastopila s prvim majem.

Svojo poklicno pot je Plutova začela na novomeški Upravni enoti v oddelku za okolje in prostor in se leta 2003 zaposlila na Mestni občini Novo mesto, kjer je kot podsekretarka skrbela za pripravo prostorskih aktov in upravne postopke. Kot je povedal župan Občine Straža Dušan Krštinc so dolgoletne izkušnje Plutove v lokalni samoupravi, tri mandate je bila tudi občinska svetnica, dobro poznavanje delovanja javne uprave in pristojnosti občin, obvladovanje področja upravnih postopkov in urejanje prostora, njena velika prednost pri neposrednem vodenju in usmerjanju dela občinske uprave. Krštinc pričakuje, da bo občinska uprava pod njeno taktirko še naprej tako učinkovita in povezana ter ostala prijazen servis za zadovoljevanje potreb občanov, da bodo upravne, strokovne in organizacijske naloge izvršene zakonito, učinkovito, racionalno in pravočasno.