franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Straža

V Straži za teden otroka

Piše: R.K.

Čas objave:
04.10.2021 09:16

V Občini Straža bodo z vrsto prireditev, srečanj in delavnic zaznamovali letošnji teden otroka, ki se začenja danes in katerega osrednja tema je RAZIGRAN UŽIVAJ DAN! Z njim želijo poudariti pomen igre, igranja in igrivosti, sproščenosti in druženja kar je v obdobju posledic ukrepov covida-19 v luči preprečevanja širjenja virusa zaradi omejevanja socialnih stikov in šolanja od doma, izjemno pomembno.

Kot uvod v teden otroka bodo danes ob 17.uri pripravili otroško delavnico
ročnih spretnosti v okviru medgeneracijskega druženja v Dnevnem centru vseh generacij. Svoja znanja in veščine bodo najmlajšim predajali člani društva upokojencev Straža.

Jutri (torek) ob 17.uri bodo v športnem parku Breza organizirali mini cirkuško predstavo za otroke v izvedbi Mini cirkusa Buffetto, v kateri bodo najmlajši občudovali zanimive dogodivščine v luči igre, ustvarjanja izkušenj ter vlogi prijateljstva. V 40-minutni predstavi bosta nastopila klovn in klovnesa, ki obvladata najrazličnejše cirkuške spretnosti, od žongliranja, lovljenja ravnotežja do vožnje z monokolesom.

teden-otroka-v-straži
Teden otroka v Straži
Občina Straža

V sredo bodo v športnem parku Breza otvorili učno pot Glinokopi Zalog, ki bo omogočala pasivno rekreacije, okoljsko vzgojo ter nudila znanja o naravi med mladimi, ki bodo lahko spoznavali redke živalske vrste v sklopu izvajanja naravoslovnih dni za učence osnovnih in srednjih šol. Sredino dogajanje bodo ob 17.uri nadaljevali na prireditvenem prostoru pri vinogradniškem domu v Straži, kjer bodo priredili zabavo za mlade z duom BQL.



V četrtek ob 16.uri bo v športnem parku Breza zadišalo po pečenem kostanju, v sklopu razigranega popoldneva pa bodo pripravili tudi zabavne igre v sodelovanju z vrtcem Krkine lučke. Omenjeni dogodek bodo s svojimi nastopom popestrile novomeške mažorete in mladi harmonikarji Andreja Bajuka.

Teden otroka bodo v Straži sklenili v petek ob 10. uri, ko bo župan občine Straža, Dušan Krštinc, sodeloval na srečanju z mladimi parlamentarci v prostorih Osnovne šole Vavta vas. Ti bodo župana seznanili s svojimi dosežki ter ga spraševali o aktualnih temah, ki zanimajo mlade.