1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Trebnje

V Trebnjem bodo legalizirali objekte

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.07.2015 10:39

Občina Trebnje javno poziva lastnike neskladnih in nelegalnih gradenj na območjih razpršene poselitve k legalizaciji.

Občina Trebnje pristopa k aktivnostim za reševanje problematike neskladnih in nelegalnih gradenj objektov na vinogradniških območjih in ostalih območjih razpršene poselitve v občini.

V primeru zadostnega števila zainteresiranih lastnikov že zgrajenih zidanic ali drugih stavb, ki se nahajajo na površinah razpršene poselitve za zidanice in vinske kleti (Av) ter površinah razpršene poselitve za kmetije in stanovanja (Ask) in nimajo oz. so zgrajene v nasprotju z upravnimi dovoljenji (npr. neskladna gradnja v horizontalnih in vertikalnih gabaritih), bo Občina Trebnje zagotovila izdelavo strokovnih podlag in pripravo izvedbenega prostorskega akta (OPPN). Z njim bo določila prostorske izvedbene pogoje za legalizacijo teh objektov, s čimer bo podana pravna podlaga za pridobitev gradbenih dovoljenj.

Pobude za pripravo OPPN lahko oddate do 21. 9. 2015 osebno na Občini Trebnje, Goliev trg 5, 8210 Trebnje, v času uradnih ur: ob ponedeljkih od 8. do 15. ure, ob sredah od 8. do 17.ure ter ob petkih od 8. do 13. ure oziroma lahko pobude posredujete tudi pisno na isti naslov ali po elektronski pošti na naslov obcina.trebnje@trebnje.si.

S sprejetjem OPPN-ja se lastnikom objektov, ki značilno sooblikujejo prepoznavnost območij razpršene poselitve, ob izvedbi morebitnih sanacijskih ukrepov, omogoči legalizacija. Stroški izdelave OPPN-ja bodo bremenili lastnike neskladnih in nelegalnih gradenj.