profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Trebnje

V Trebnjem načrti za nadaljnje urejanje industrijske cone

Piše: STA

Čas objave:
06.01.2018 17:20

V Občini Trebnje, kjer so lani uredili prvi del trebanjske industrijske cone, podjetje Rem pa bo tam spomladi začelo graditi novo proizvodno halo s približno 12.000 kvadratnimi metri, bi radi zaradi povpraševanja letos uredili še preostali del. Od celotne naložbe si v prihodnjih treh letih obetajo vsaj 300 novih delovnih mest.

Trebanjski župan Alojzij Kastelic je za STA povedal, da so za lansko ureditveno naložbo skupaj z davkom odšteli približno 850.000 evrov, nekaj manj kot 630.000 evrov pa so zanjo dobili iz evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ureditev preostalega dela so ocenili na nekaj manj kot 950.000 evrov. Kot načrtujejo, naj bi več kot polovico potrebnega zneska pokrili z denarjem iz dogovora za razvoj regij, ki ga za naložbe posebnega regijskega pomena zagotavlja ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo - za Občino Trebnje sicer omenjeni dogovor predvideva 2,3 milijona evrov.


Urejanje preostalega dela trebanjske industrijske cone nameravajo končati do konca leta. Za postavitev obratov na omenjenem industrijskem območju se sicer zanima več podjetij, je še povedal Kastelic.

Trebanjska industrijska cona, ki se navezuje na industrijski kompleks ob cesti pri podjetju Trimo, je namenjena predvsem vrsti proizvodnih in servisnih dejavnosti.

Po podatkih trebanjske občine je urejanje njenega prvega dela obsegalo ureditev nekdanje regionalne ceste in še nekaj cestnega omrežja. Uredili so tudi kanalizacijo, vodovod in javno razsvetljavo. Ker bo novo opremljena industrijska cona mejila na stanovanjsko območje Dolenje Nemške vasi, pa bo občina poskrbela za zeleno pregrado.