stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

V zadnjih 24 urah več požarov

Piše: R. K.

Čas objave:
02.07.2022 09:20

Zagorelo je v občinah Krško, Sevnica, Ribnica in Črnomelj ter v Grosuplju. Na območju celotne Slovenije je razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja zaradi katere je prepovedano kuriti v naravi ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar.

Včeraj ob 9.46 uri je pri romskem naselju Kerinov Grm, občina Krško, gorel oves na njivi. Gasilci PGE Krško in PGD Veliki Podlog so s hitrim posredovanjem požar na površini približno 400 kvadratnih metrov omejili in pogasili.

Ob 11.26 uri je včeraj v ulici Pod gozdom IV v Grosuplju zagorel pomožni objekt ob stanovanjski hiši. Požar se je razširil na ostrešje stanovanjske hiše. Širitev požara je pospešila plinska jeklenka, ki je v ognju eksplodirala. Gasilci PGD Grosuplje, Šmarje Sap, Ponova vas, Št. Jurij, Gatina in Veliko Mlačevo so požar pogasili, pregledali požarišče s termo kamero in prezračili objekt.

V Gabrju, občina Sevnica, je včeraj ob 18.50 uri zagorel hlev, požar pa se je nato razširil še na stanovanjsko hišo in oba objekta uničil. Požar je bil ob prihodu gasilcev PGD Šentjanž, Tržišče, Sevnica, Krmelj, Poklek, Boštanj, Mokronog in Šentrupert že močno razširjen na oba objekta. Gasilci so požar lokalizirali, preprečili širjenje in pogasili, s pomočjo delovnega stroja so razkrili in podrli streho hleva, razmetali seno ter s termovizijsko kamero pregledali območje požara. Osem oseb se je nadihalo dima in so bili na kraju oskrbljeni s strani reševalcev NMP Sevnica, dve so bile prepeljane v SB Novo mesto. Obveščen je bil tudi dežurni veterinar za oskrbo poškodovanih živali. V požaru ni bilo poginulih živali.

Včeraj zvečer ob 23.02 uri je nasproti kamnoloma od naselja Sušje proti Male Vinice v občini Ribnica gorela podrast in drevesa. Gasilci PGD Sušje so požar lokalizirali in pogasili.

Okoli druge ure zjutraj je v naselju Lokve, občina Črnomelj, gorela vsebina komunalnega zabojnika. Požar so pogasili gasilci PGD Črnomelj. Zabojnik je bil uničen.

Od 1. julija dalje je razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja na območju celotne države. V času ogroženosti je poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.