nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Zagradec

V Zagradcu slovesnost ob začetku delovanja tamkajšnje osnovne šole kot samostojne šole

Piše: STA

Čas objave:
21.10.2021 10:15

Z novim šolskim letom je osnovna šola v Zagradcu začela delovati kot samostojna matična osnovna šola. To za nekdanjo podružnično šolo Osnovne šole Stična pomembno prelomnico bodo danes obeležili s slovesnostjo, ki bo popoldne v športni dvorani šole.

Želja po samostojni osnovni šoli je v Zagradcu rasla več desetletij, prizadevanja pa je podprla tudi občina Ivančna Gorica, ki je v ta namen ustanovila posebno delovno skupino.

Občinski svet občine je odlok o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda OŠ Zagradec sprejel septembra 2020, veljati pa je začel januarja letos. V novo šolsko leto je nato šola že stopila kot samostojna matična osnovna šola, razdružena od Osnovne šole Stična.



Po podatkih občine je v letošnjem šolskem letu v šolo v Zagradcu vpisanih 251 učencev v 14 oddelkih, skupaj s podružničnima šolama Ambrus in Krka pa bo OŠ Zagradec obiskovalo 347 učencev v 21 oddelkih.

Šola deluje v novi stavbi, ki je bila zgrajena med letoma 2013 in 2015. Po besedah župana občine Ivančna Gorica Dušana Strnada, ki jih povzema občinska spletna stran, je bila izgradnja nove šole s telovadnico in športnim igriščem eden največjih projektov občine v njeni zgodovini, vreden več kot 5,5 milijona evrov. Izgradnja je bila po njegovih navedbah upravičena, saj število učencev v dolini reke Krke nenehno narašča.