franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Sevnica

V ZD Sevnica odprtje prenovljenih ambulantnih prostorov

Piše: STA

Čas objave:
07.03.2023 10:48

V Zdravstvenem domu Sevnica bodo drevi uradno odprli prenovljene prostore ambulante družinske medicine z referenčno ambulanto, prenovljeno ambulanto zdravnika s koncesijo ter nove prostore medicine dela, prometa in športa. V galeriji zdravstvenega doma bodo hkrati odprli razstavo Moja brazgotina, moje življenje Slovenskega društva Transplant.

Za prenovo omenjenih ambulant in njuno opremo je sevniški zdravstveni dom namenil približno 50.000 evrov lastnega denarja, je njegova direktorica Vladimira Tomšič navedla za STA.

Za lani prenovljene in preurejene prostore medicine dela, prometa in športa ter za tamkajšnjo opremo so odšteli približno 90.000 evrov. Hkrati so prenovili še ambulanto družinske medicine zdravnika s koncesijo. Za ta dela so odšteli še približno 10.000 evrov, tamkajšnja nova oprema pa bila strošek omenjenega koncesionarja, je dodala.

Zdravstveni dom Sevnica ima po podatkih direktorice 165 zaposlenih, od teh je približno 30 zdravnikov. Tamkajšnje kadrovske potrebe za zdaj še niso toliko pereče. Ker imajo zaposlenega veliko starejšega zdravstvenega kadra, pa večje težave z njegovim zagotavljanjem pričakujejo ob več napovedih upokojevanja oz. v prihodnjih nekaj letih, je povedala direktorica in ocenila, da jih v prihodnjih letih predvsem na področju družinske medicine in pediatrije čaka "kadrovski preobrat".



V galeriji sevniškega zdravstvenega doma Eskulap bodo v okviru praznovanja skorajšnjega mednarodnega dneva žena in 40. Slovenskega tedna boja proti raku drevi ob 17. uri odprli tudi fotografsko razstavo Moja brazgotina, moje življenje, ki sta jo pripravila Slovensko društvo Transplant in Javni zavod RS za presaditve organov in tkiv Slovenijo.

Z omenjeno razstavo želijo odpraviti stigmatizacijo ob bolezni raka in ob presajanju organov ter tkiv, je še pojasnila Tomšičeva.

Zdravstveni Sevnica sicer pokriva primarne zdravstvene potrebe sevniške občine oz. približno 19.000 ljudi, v njem deluje tudi regijski posavski center za duševno zdravje.