IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Trebnje

V&F: Spust s kolesom po olimpijski bob stezi v Sarajevu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.07.2016 10:48

Trebanjec Tomaž Gorec je popotnik in podjetnik, ki v okviru svojega projekta 20.000 kilometrov z avtom po Evropi, trenutno potuje po Bosni in Hercegovini. To je njegova najljubša destinacija.

Tomaževo potovanje po Evropi lahko spremljate na Facebook strani 20.000 kilometrov z avtom po Evropi - https://www.facebook.com/20000-kilometrov-z-avtom-po-Evropi-219042455104739 in na njegovem blogu www.tomazgorec.si.

Pred nekaj dnevi je Tomaž na svojem Youtube kanalu objavil video, kako se je s kolesom spustil po bob stezi na gori Trebević. Video je zelo zanimiv in je imel že v prvih dveh dneh več kot 1.500 ogledov.

Bob steza se nahaja na gori Trebevič, tik nad Sarajevom. Bob steza je bila zgrajena, ker je Sarajevo leta 1984 gostilo zimske olimpijske igre.

Žal je bila med krvavo državljansko vojno, ki je v Bosni in Hercegovini trajala med letom 1992 in 1995, uničena vsa pripadajoča infrastruktura, tako da je danes ostala samo še betonska konstrukcija. Ta je dobro ohranjena, kar pomeni, da je bila gradnja kvalitetna.


Tomaž pravi, da je bob steza zagotovo ena od bolj zanimivih točk, ki jih morate videti, če greste v Bosno in Hercegovino. Samo pet minut hoje od začetka bob steze je najlepša razgledna točka nad Sarajevom. Sarajevo imate dobesedno na dlani.

Pri Tomaževem potovanju je zanimivo tudi to, da je to potovanje v bistvu njegovo delo, s katerim svojemu podjetju ustvarja prihodke. Za omenjeno potovanje je našel tudi pokrovitelje. Glavni pokrovitelj je podjetje Avto Slak, ki med drugimi tudi da Tomažu avto za njegove poti po Evropi.

Kljub temu, da je Tomaž prepotoval že velik del sveta, je njegova najljubša destinacija še vedno Bosna in Hercegovina. Tomaž pravi da se v to deželo rad vrača predvsem zaradi prijaznih ljudi. Poleg prijaznih ljudi ima Bosna in Hercegovina še veliko drugih zanimivih stvari zaradi katere se izplača obiskati to prelepo deželo. Zagotovo boste v Bosni in Hercegovini navdušeni nad naravnimi lepotami, dobro hrano, kulturno zgodovinskimi spomeniki in tudi nad cenami, saj so veliko nižje kot v Sloveniji ali na Hrvaškem. Nekaj več o Tomaževih vtisih o Bosni in Hercegovini si lahko preberete na njegovi spletni strani www.jahorina.si.

Kolesarski spust po olimpijski progi