zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Novo mesto

V&F: Upokojenci na pikniku v Prečni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.10.2016 09:55

Društvo upokojencev Prečna je včeraj pripravilo veliko srečanje njihovih članov. Nabrali so veliko kostanja in ga poleg ostalih jedi in dobrot pekli na že kar tradicionalnem Kostanjevem pikniku.

Skuhali so odličen golaž, poskrbeli za pijačo, postrežbo in dobro vzdušje. Vse je bilo za člane brezplačno. Strošek piknika so pokrili deloma s članarino, veliko so prispevali donatorji, nekaj pa tudi Mestna občina Novo mesto.

Preko 100 udeležencev se je zabavalo pod velikim šotorom v Gostilni Na letališču. Ob dobri hrani in pijači so tudi zaplesali na zvoke Skupine Žmurek. V kulturnem programu, ki ga vedno pripravi Ana Marija Kozlevčar, pa so tokrat nastopili vnuki nekaterih njihovih članic in članov. Izjemna je bila komaj 3 letna Lana Bozovičar, četrtošolka Lara Šonc pa se je predstavila kar z znano popevko Zemlja pleše. Maša Žbogar in Ajda Blatnik sta zaplesali nekaj taktov hip hopa, street danca in jaz baleta, prav vsi nastopajoči pa so navdušili in poželi velik aplavz.


Nekaj najbolj zaslužnih članic in članov, ki so pripravili tako veliko srečanje je prejelo simbolična darila v obliki peciva. Članice sekcije »Peka peciva« so spekle čudovite pletenice, za katere so prejele že zlate medalje na ocenjevanju pletenic iz vse Slovenije.

Brez opisa