petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice Novo mesto

V&F: V Novem mestu Bazar dejavnosti ob Dnevu starejših

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.10.2016 13:29

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto in Medgeneracijsko središče sta pripravila bazar dejavnosti, posvečen dnevu starejših. Vse do 18. ure je v humanitarnem centru Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto na Drski vrsta zanimivih predstavitev, predavanj in nastopov najmlajših, na stojnicah pa se predstavljajo različna društva, ki so vpeta v življenje in delo najstarejše generacije.

Ob 10.uri so nastopili otroci iz vrtca Pedenjped, zatem pa je bila okrogla miza z naslovom »Smo pripravljeni na najlepše življenjsko obdobje. Sledilo je predavanje zeliščarke Damjane Majerle z naslovom »Jesenska okrepitev zdravja z zelišči in zeliščnimi pripravki, zatem pa so nastopili osnovnošolci z Drske ter literarna sekcija in folkloristi društva upokojencev Novo mesto. Popoldne ob 16.uri bo še predavanje doktorice Ljiljane Leskovic s Fakultete za zdravstvene vede na temo Preprečevanja poškodb in zlomov v starosti, ob 17.uri pa bo sledilo odprtje razstave članov likovne sekcije Jutro, ki deluje v sklopu Društva upokojencev Novo mesto.

Na stojnicah se predstavljajo različna društva in organizacije, ki so vpeti v življenje najstarejše generacije – Dom starejših občanov Novo mesto, Fakulteta za zdravstvene vede novo mesto, Društvo upokojencev Novo mesto, Hospic, spominčica, Društvo Žarek Novo mesto, Društvo gluhih in naglušnih Dolenjske in Bele krajine, Ric Novo mesto, Dolenjske lekarne, Adratic Slovenica, VPD Bled in MZL RK Debeli rtič.

Na Bazarju tudi policisti PU Novo mesto
Policisti Policijske postaje Novo mesto so izkoristili priložnost za pogovor s starejšimi obiskovalci, svetovali so jim, kaj lahko sami storijo, da se bodo v svojem okolju počutili še bolj varno, na kaj morajo biti pri tem pozorni, kako naj ravnajo, ko so v prometu udeleženi kot pešci ali vozniki ipd. Z veseljem so prisluhnili tudi obiskovalcem in z njimi delili svoje bogate življenjske izkušnje.

Policisti ugotavljajo, da so starejši občani na področju varnosti vse bolj ozaveščeni in upoštevajo priporočila in nasvete za zagotavljanje osebne varnosti in varnosti premoženja. Pogosteje pokličejo policiste, kadar potrebujejo pomoč ali nasvet. Zavedajo se, kako pomembna dobrina je varnost in ostajajo nepogrešljiv partner policije pri zagotavljanju in ohranjanju visoke stopnje varnosti.

Bazar dejavnosti ob Dnevu starejših v Novem mestu