sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Novice Novo mesto

V&F: Župan Macedoni sprejel delegacijo iz nemškega Bühla

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.03.2017 12:30

Na povabilo župana Mestne občine Novo mesto Gregorja Macedonija je Novo mesto dopoldne obiskala štiričlanska delegacija iz nemškega mesta Bühl pod vodstvom župana Huberta Schnurra.

Gostje so se najprej srečali z novomeškim županom, zatem pa so si skupaj ogledali mesto in obiskali Dolenjski muzej. Popoldne jih bo sprejel direktor Razvojnega centra Franci Bratkovič. Z nemškimi gosti si bodo ogledali  podjetje Bobič Bobič Yacht & Aircraft Interiors in tovarno zdravil Krka. 

Bühl in Novo mesto druži partnerstvo s katalonskim mestom Vilafranca del Penedès, intenzivneje pa sta se mesti začeli povezovati zaradi obojestransko izraženega interesa za sodelovanje pri projektih, ki omogočajo skupne kandidature na razpise za finančna sredstva. V partnerstvu z Društvom za razvijanje prostovoljnega dela mesti že sodelujeta pri projektu Youto v okviru evropskega programa Erazmus +, tokratni obisk pa je priložnost za pogovore o novih skupnih projektih.

Mesto Bühl leži v jugozahodni nemški pokrajini Baden-Württemberg na meji s Francijo, ima slabih 30.000 prebivalcev in je tako kot Novo mesto tudi industrijsko središče, saj v njem deluje tovarna podjetja Bosch.


Prevod besedila v videoposnetku župana nemškega mesta Bühl - Huberta Schnurra:
"Spoznali smo se pred dvema letoma v Villafranci, najinem skupnem partnerskem mestu pri Barceloni. Takrat smo se dogovorili za sodelovanje, saj imata naši mesti veliko podobnosti kar se tiče velikosti, lege, topografije, industrije, gospodarstva. Lani smo se videli na prvem obisku pri nas, tokrat pa prvič v Sloveniji, v Novem mestu, in smo zelo navdušeni nad tem, kaj vse se tukaj dogaja," je še povedal Schnurr.