nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Metlika

Varuh človekovih pravic prvič v Metliki

Piše: Varuh človekovih pravic RS

Čas objave:
04.03.2020 07:35

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo v sredo, 18. 3. 2020, s sodelavci, prvič v svojem mandatu posloval v Metliki. Vsi, ki menijo, da so jim kršene pravice in bi jim lahko varuh s sodelavci pomagal, lahko pokličejo na telefonsko številko 030 720 225. To lahko storijo najkasneje do ponedeljka, 16. 3. 2020, do 15. ure in se naročijo na polurni pogovor. Pogovori bodo potekali v prostorih občine na naslovu Mestni trg 24 v Metliki.

Ta dan bo varuh obiskal tudi nekatere institucije v občini, kjer se bo seznanil z njihovim delom in težavami, s katerimi se srečujejo pri uresničevanju pravic ljudi. Srečal se bo tudi z županom Darkom Zevnikom in njegovimi sodelavci ter z njimi govoril o prizadevanju občine za spoštovanje pravic občanov. 

S poslovanjem zunaj sedeža se skuša institucija Varuh človekovih pravic Republike Slovenije (Varuh) približati tistim, ki jo potrebujejo. Enkrat na mesec varuh s sodelavci obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki bi pri uveljavljanju svojih pravic potrebovali pomoč institucije, ki jo vodi. To obliko dela institucija izvaja že vse od začetkov njenega delovanja leta 1995.