državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Novo mesto

Velodrom končno v občinsko last

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.05.2013 17:03

Danes je Novo mesto obiskal Roman Jakič, minister za obrambo Republike Slovenije. V Novo mesto je prišel na povabilo Rafka Križmana, predsednika lokalnega odbora Pozitivne Slovenije in občinskega svetnika Mestne občine Novo mesto. Na obisku so spregovorili o izzivih Novega mesta in razvojnih priložnostih regije.

Na delovnem srečanju so poleg ministra Romana Jakiča in predsednika PS Novo mesto Rafka Križmana, sodelovali tudi župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič, podpredsednica DZ Renata Brunskole, predsednica Kolesarskega kluba Adria Mobil in občinska svetnica Mojca Novak, direktor kluba Bogdan Fink ter občinski svetnik Slavko Gegič.

Župan je spregovoril o razhajanjih z ministrstvom za obrambo glede zemljišča na katerem stoji veledrom Novo mesto. Minister je v odzivu na županov uvod napovedal začetek postopka brezplačnega prenosa zemljišča na Mestno občino Novo mesto in dejal: “ministrstvo tukaj nima interesa, veledrom pa je v javnem interesu občine in športa, s prenovo lahko postane večnamenski športni objekt za atletiko, boks, tenis, rokomet in seved kolesarstvo, ki bo prinesel tudi nova delovna mest.” Župan Alojzij Muhič pa je napovedal, da bo občina na ministrstvo prenesla lastništvo zemljišč, ki so v občinski lasti in na katerih je sedaj vojašnica Bršljin.

Mojca Novak je dejala: “Vesela sem, da se je minister tako hitro po imenovanju odzval na našo problematiko,” ter nadaljevala, da obžaluje, da je bilo potrebno toliko let, da se je vprašanje lastništva zemljišča končno uredilo in to z dogovorom in ne po sodni poti.


Renata Brunskole je ob tem dejala: “Podpiramo kolesarstvo oziroma projekt izgradnje športnega objekta in verjamem, da bo ministrstvo naredilo vse potrebne korake, da se realizira, a potruditi se mora tudi občina sama – predvsem pri črpanju evropskega denarja.” Opozorila pa je tudi na dejstvo, da je eno ključnih gospodarskih središč v Sloveniji z velikimi izvozniki (Krka, Revoz, Adria, TPV), potrebno podpreti s tretjo razvojno osjo.

Rafko Križman se je ob zaključku srečanja ministru Jakiču zahvalil za obisk in za razumevanje izzivov regije ter za podporo pri tem velikem projektu. Dejal je da bo: ”Novo mesto kandidiralo pri Olimijskem komiteju Slovenije za status nacionalnega središča za kolesarstvo in atletiko, kar bo temelj naših prizadevanj za pridobitev sredstev za izgradnjo Velodroma Novo mesto”.