stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

VIDEO: Bobrov večer o regresiji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.11.2017 08:15

V Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu je bil včeraj zanimiv večer o regresiji. Gostja tokratnega Bobrovega večera je bila regresoterapevtka Vesna Božič Mauko.

V sklopu projekta ozaveščanja prebivalstva o okolju in zdravju, ki ga v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu izvaja Društvo Bober - Okoljsko gibanje Dolenjska, je bil včeraj večer, posvečen regresiji. Gostja Vesna Božič Mauko je predstavila tehniko regresije v osebno preteklost.

Vesna Božič Mauko iz Novega mesta se že več kot desetletje ukvarja z duhovno platjo regresije. Metoda, po kateri izvaja regresijo, temelji na terapevtskih načelih nehipnotične regresije, ki jo je zasnoval Američan Bryan Jameison, izpopolnil pa Šved dr. Jan Erik Sigdell.

Regresija se večinoma izkaže kot zelo učinkovita metoda, zlasti takrat, ko gre za reševanje karmičnih problemov, ki bi jih posameznik sicer težko presegel.

Vsako preteklo življenje, ki ga odkrijemo, nam omogoči vpogled v del naše karme. Zavemo se, da ima vsak zakaj svoj zato, vsaka reakcija pa svojo akcijo. In to razumevanje nam je v oporo v nadaljnjem življenju, saj preko regresije utrdimo zavedanje, da namen našega bivanja na Zemlji niso le materialno blagostanje, lagodje in lastne koristi, pač pa veliko več - gre za čudovito pot učenja in spoznavanja ljubezni, potrpežljivosti ter sočutja do sebe in drugih.

Regresija običajno traja tri ure. Odgovori, ki jih regresiranec prejme, prihajajo intuitivno iz podzavesti, običajno kot slike, misli in čustva. O njih pripoveduje. Regresija je potovanje v neznano, kjer se dokopljemo do številnih spoznanj, se razbremenimo tako imenovanih čustvenih vozlov, starih zamer, občutkov krivde, odkrijemo vzroke negativnih vedenjskih vzorcev, težav v družinskih in partnerskih odnosih in tako naprej. Na ta način lahko močno spremenimo pogled na življenje in tudi na smrt, predvsem pa spoznamo, kakšen je namen našega bivanja.