cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Novo mesto

VIDEO: Izzivi komunikacije z različnimi javnostmi

Piše: Radio Krka/M.K.

Čas objave:
27.02.2020 09:10

Na Fakulteti za ekonomijo in informatiko ter Fakulteti za poslovne in upravne vede Univerze v Novem mestu je včeraj potekala Okrogla miza z naslovom Izzivi komunikacije z različnimi javnostmi.

Monika Gabrič Simon, svetovalka za odnose z javnostmi na Mestni občini Novo mesto, je razkrila, kako je potekalo krizno komuniciranje z obilico jeznih občanov ob sekanju drevoreda na Glavnem trgu v Novem mestu. Poudarila je, da si želi večjega sodelovanja mladih občanov. Maja Žunič Fabjančič iz regijskega NVO centra pa je poudarila pomen osebne izkušnje pri
zmanjšanju stereotipnega komuniciranja. Zato Društvo za razvijanje prostovoljnega dela veliko pozornosti namenja delavnicam, na katerih mladi komunicirajo s predstavniki marginaliziranih družbenih skupin. Irena Potočar Papež, ki ima obilo izkušenj na področju korporativnega komuniciranja, je opozorila, da je treba razrešiti komunikacijski vozel čim prej, ko se čustva poležejo, in na pravi način: dostojanstveno, brez obtoževanja, napadanja, groženj, poniževanja in ovinkarjenja. Zelo pomembna pa je tudi sprotna pozitivna komunikacija. Ko želimo kaj oziroma koga pohvaliti, to tudi naredimo. Iskrena pohvala naj se nikoli pod mizo ne val’a.