zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Novo mesto

VIDEO: Na OŠ Bršljin že tretja Noč poezije

Piše: M.K.

Čas objave:
25.03.2018 07:56

Ker letošnja pomlad prihaja z majhnimi koraki in počasi, so se na OŠ Bršljin v noči s petka, 23. marca, na soboto greli s poezijo. Pripravili so že tretjo noč poezije zapored.

Tudi tokrat so učenci od 2. do 9. razreda skupaj z učitelji mentorji ustvarjali oblikovno in tematsko različno poezijo. Na dogodek so se pripravljali dalj časa, saj so si z napisano pesmijo prislužili vstopnico in tako dokazali, da jim je poezija blizu.

130 učencev je predhodno ustvarjalo pesmi na temo migracije in vse, kar je s tem povezano. V delavnicah so mladim poezijo približali tudi prav posebni gostje. Obiskali so jih ustvarjalec rap glasbe – Zalan Čordić Zlatko, pesnica Jadranka Zupančič ter člani literarne sekcije Snovanja pri Društvu upokojencev Novo mesto: Terezija Balažević, Anica Mušič, Ivan Hrovatič, in Nace Mervar. 

Noč poezije je letos potekala tudi v znamenju projekta Erasmus+ in tako so se jim pridružili učenci z mentorji s Portugalske in Poljske. »Posebej bi izpostavili portugalskega mentorja, učitelja portugalščine in pesnika, Pedra Oliveira Tavaresa, ki je večeru dodal portugalski pridih,« so pojasnili.

Vse, kar so učenci ustvarili, so občudovali v video predstavitvi na pročelju šolske telovadnice na igrišču pri OŠ Bršljin. V petkovi noči se je zbralo precej obiskovalcev, ki so prisluhnili glasu poezije iz teme in uživali ob prebiranju verzov, ki so jih napisali učenci, učitelji  in gostje večera.  Učenci so po delavnicah v šoli tudi prespali in še dolgo v noč podoživljali verze in slike s šolske fasade.