stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Straža

VIDEO: Občina Straža odprla vrata režijskega obrata

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.12.2017 08:33

V Straži je tamkajšnja občina včeraj odprla svoja vrata in predstavila javnosti svoje delo in načrte.

Na sedežu občine in v prostorih režijskega obrata v Vavti vasi so med 10. in 15.uro pripravili druženje z obiskovalci, poslovnimi partnerji in novinarji. 

Javnosti so predstavili zlasti delovanje in opremljenost režijskega obrata. V okviru straške občinske uprave namreč že nekaj let deluje režijski obrat, ki je jeseni lani dobil tudi svoje prostore v nekdanji Lestri v Vavti vasi.

Po besedah straškega župana Dušana Krštinca se je odločitev za ustanovitev izkazala za dobro, saj so po odzivih sodeč občani zadovoljni z delom režijskega obrata, prav tako pa tudi na občini. Pred kakšnimi šestimi, sedmimi leti so preko javnih del zaposlili prva dva delavca za vzdrževanje javnih poti, zelenih in površin za pešce ter pokopališč, da bi zmanjšali stroške, ki so jih imeli z zunanjim izvajalcem, nato pa režijski obrat kot nesamostojno organizacijsko enoto občinske uprave ustanovili januarja leta 2014, pišejo kolegi Dolenjskega lista.

Obseg del se je z leti večal in s tem tudi število delavcev, zdaj jih je šest in večina je domačinov. Danes čistijo in urejajo vse javne površine in sprehajališča, vzdržujejo pokopališča, izvajajo del zimske službe in postavljajo obcestne količke, poleg koncesionarja pregledujejo in vzdržujejo lokalne ceste, bankine, čistijo mulde in jaške, poskrbijo za plakatiranje in obveščanje, urejajo javno razsvetljavo, vzdržujejo javne objekte, pomagajo pri organizaciji različnih prireditev v občini…

Dan odprtih vrat je za poslovne partnerje pripravila tudi straška občinska uprava.

S Krko naokoli v Straži - oddaja