Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Novo mesto

Video: Sprehod po bobrovih poteh

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.04.2016 08:43

Zbor članov, simpatizerjev , prijateljev Društva Bober – Okoljsko gibanje Dolenjska ter širše javnosti bo zaradi slabe vremenske napovedi ob 10. uri in ne ob 14-ti, kot je bilo sprva napovedano.

"Kolikokrat se spomnite na Zemljo, katera nas nosi, nam daje vse, kar potrebujemo za življenje, in nam omogoča raznoliko bivanje v svojem okolju? Zavedanje, da je naš planet unikatno živo bitje, katerega del smo tudi mi, nas vodi v dejanja, s katerimi bomo v soboto 23.aprila Zemlji izkazali hvaležnost in se ji zahvalili za gostoljubje", pravijo v društvu.

Cilj članov, simpatizerjev in prijateljev društva BOBER - Okoljsko gibanje Dolenjska je spodbuditi vse ljudi k aktivnemu in odgovornemu delovanju v smeri trajnostnega razvoja, ker se zavedamo ranljivosti in enkratnosti planeta, na katerem živimo.

V okviru prireditev ob Mednarodnem dnevu Zemlje bodo člani društva BOBER - Okoljsko gibanje Dolenjska in zainteresirana javnost ob 200. obletnici izumrtja bobra na reki Krki in 20. letnici vrnitve bobra v porečje reke Krke izvedli strokovni sprehod ob reki Temenici.

Sprehod po bobrovih poteh je primeren za vse
Predstavili bodo terenski habitat bobra v Temenici med Prečno in izlivom v Krko . Sprehod, ki je primeren za vse generacije, bo potekal pod strokovnim vodstvom Andreja Hudoklina iz Zavoda RS za varstvo narave.

Zbor bo danes ob 10.00 uri na parkirišču Konjeniškega centra Češča vas.


Ogledali si boste biotop - življenjski prostor bobra na Temenici, izvedli terensko učno delavnico s ciljem ozaveščanja prebivalstva o sobivanju z bobrom, posadili tradicionalni drevesi ter izvedli krajšo delavnico energije dreves.

Tovrsten dogodek je bil prvič organiziran v Združenih državah Amerike leta 2009 v spomin na Dorothy Richards, raziskovalko in promotorko sobivanja z bobrom. Njen rojstni dan, 7. april je bil razglašen za mednarodni dan Bobra. Bober namreč s svojo izjemno aktivnostjo postaja ključen dejavnik naših vodnih ekosistemov,saj kot t. i. okoljski inženir ustvarja ugodne habitate tudi za številne druge organizme.

Zemlja je naš dom. Vzemimo si čas in naredimo (vsak dan) kaj dobrega zanjo in za njene prebivalce.

"Povabite tudi vaše prijatelje, znance .... prisrčno vabljeni na zanimivo doživetje in druženje", še dodajajo v društvu.

Pogovor s predsednikom društva Igorjem Šenico


Brez opisa