franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

VIDEO: Uršine pravljice za dislektike

Piše: R.K.

Čas objave:
15.11.2017 09:30

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto je potekala predstavitev dveh novih pravljic Urše Lamut. Njihova posebnost je, da sta prirejeni za otroke z disleksijo.

V svet domišljije so obiskovalce knjižnice tokrat ponesli malce drugače. Z otroškima prvencema »To je moje« in »Rdeči Fičko premaga strah« se je predstavila dr. Urša Lamut. V intimnem vzdušju je novomeška pisateljica s kamishibaijem pričarala vsebino dveh izjemnih pravljic, ki sta pri založbi Lu izšli napisani v pisavi za dislektične otroke oz. za tiste, ki imajo težave na področju opismenjevanja. Klepetavi ježek je izbral ali sta se predstavila prepirljiva soseda, ki spravita gospoda Pipco in triosno hruško Tončka Betončka v hude težave ali prestrašeni Fičko in njegov najboljši prijatelj.

Z glasbo sta predstavitev knjig obogatila Mija Pezdirc, učenka konservatorija za glasbo Jurija Slatkonje in pevski zbor glasbene šole Marjana Kozine z zborovodkinjo Petro Slak in s klavirsko spremljavo Vide Zorko. Pevski zbor se je predstavil s pesmimi iz Božične zgodbe avtorice Neže Cerinšek, sicer učenke glasbene šole Marjana Kozine.