pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Branko Šuster s ciklom labirintov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.09.2016 06:37

Na zelenici novomeške Knjižnice Mirana Jarca se je včeraj odvil projekt Trg za skupnost, v sklopu katerega se je predstavil Branko Šuster s ciklom labirintov.

Kot smo že včeraj poročali je projekt pod okriljem novomeškega Zavoda Zora in v sodelovanju s Knjižnico Mirana Jarca pripravil akademski slikar in industrijski oblikovalec Igor Papež. Kot je povedal namen projekta ni senzacionalizem, ki je sam sebi namen, temveč izhod iz labirinta lažnega individualizma. Tako so na zelenici pred knjižnico Mirana Jarca predstavljeni likovni avtorji, ki problemov zgolj ne odpirajo, temveč poskušajo najti tudi njihove rešitve.

Prvi ustvarjalec, ki se je predstavil je bil tako včeraj likovni pedagog Branko Šuster s ciklom labirintov. Tema predstavitve je bila sodobno odraščanje, poleg avtorja pa je o njegovih izzivih spregovoril tudi psiholog Jožef Vukčevič.


Teden kasneje, 20. septembra, ob 18. uri, bo sledila predstavitev akad. slikarja Jožeta Kumra, kjer bo tema odnos med izvirnostjo in senzacionalnostjo. 27. septembra, ob 18. uri bo predstavitev Robija Gabriča, kjer bo tema odnos med sodobnim bivalnim okoljem in čuti. 6. oktrobra, ob 18.uri pa bo potekala predstavitev akademskega slikarja in industrijskega oblikovalca Igorja Papeža, ki bo tematsko strnila omenjene vsebine. V primeru dežja se bodo dogodki odvili v atriju knjižnice.

Projekt, ki ga odlikuje poseben pristop promocije, je podprla tudi Mestna občina Novo mesto.

Trg za skupnost