oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Novomeški Vrtec Ciciban pridelal izgubo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.09.2016 13:26

Na novomeški občini se je danes predstavila novoimenovana ravnateljica občinskega Vrtca Ciciban Jožica Zec. Omenjeni otroški vrtec oz. njegovih deset enot obiskuje skoraj polovica novomeških vrtičkarjev, Zečeva pa je danes zatrdila, da bodo skupaj z občino storili vse, da njegovo polletno izgubo v znesku približno 40.000 evrov čim prej pokrijejo.

Preostala približno polovica novomeških občinskih vrtcev, ki so jih zaradi lažjega administrativnega vodenja leta 2003 združili v dva vrtčevska sklopa Ciciban in Pedenjped, je sicer v enakem obdobju letos poslovala brez izgube, Zečeva pa je navedeno izgubo Vrtca Ciciban pripisala predhodno določenim cenam poslovanja in neugodni razporeditvi otroških skupin ter zaposlenih.

Izgubo, ki je v primerjavi z vrtcem Pedenjped nastala zaradi razlike v višji obračunani ceni, sicer nameravajo do konca leta pokriti z racionalizacijo in notranjimi rezervami, manjše stroške pa v novem šolskem letu pričakujejo tudi ob bolje razporejenih vrtčevskih skupinah, je še povedala Zečeva.

Kot je po današnjem spoznavnem pogovoru z novo ravnateljico povedal novomeški župan Gregor Macedoni, bodo skušali omenjeno izgubo v nekaj mesecih pokriti, hkrati pa nameravajo odpraviti razlike v ceni poslovanja obeh največjih novomeških vrtcev.

Dodal je, da na občini na pobudo občinskega sveta preučujejo tudi možnost, da bi oba vrtčevska sklopa vnovič združili. V približno enoletnem obdobju pa nameravajo oceniti ali je omenjena razdelitev na dve enoti še smiselna.

Izida oz. končne odločitve sicer še ne želi napovedovati, saj želi občina zgolj preveriti, kaj bi morebitna združitev prinesla v vseh pogledih. Vse želijo tudi temeljito premisliti, je še dejal Macedoni.

Po reorganizaciji vzgojno varstvenih organizacij, ki so jo v Mestni občini Novo mesto izvedli leta 2003, so tamkajšnje občinske vrtce združili v dve samostojni organizaciji, v Vrtec Ciciban z deset enotami in Vrtec Pedenjped z osem enotami, hkrati pa v novomeški občini v okviru osnovnih šol delujeta še vrtca Stopiče in Brusnice. Poleg navedenih v Novem mestu delujejo še koncesijski vrtec Ringaraja in zasebna Petrov vrtec ter vrtec Jana.

Po podatkih novomeške občinske uprave so letos sprejeli vse pravočasno vpisane otroke, v tamkajšnje javne vrtce pa je v novem šolskem letu skupaj vključenih 1670 otrok.

Ravnateljica Jožica Zec o izgubi


Brez opisa