stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO&AVDIO: Grad Grm osvetlila čarobna Milena Zupančič

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
03.08.2018 10:53

Na gradu Grm v Novem mestu je bil sinoči poseben poletni dogodek. Na pogovornem večeru sta obiskovalce očarala legendarna slovenska igralka Milena Zupančič in pisatelj, novinar ter alpinist Tadej Golob.

5m.JPG

V sproščenem, iskrenem pogovoru, ki ga je vodila Jedrt Jež Furlan iz Založbe Goga, so predstavili biografijo Milene Zupančič Kot bi Luna padla na Zemljo izpod peresa Tadeja Goloba. Poslušalce, ki so pozorno spremljali vsako njuno besedo, sta navdušila s prigodami, največ smeha pa je požela Tadejeva pripoved, kako in kje sta se z Mileno prvič srečala. 

1m.JPG

Vsebina knjige v enajstih poglavjih in na skoraj 400 straneh gladko teče in zajame njeno življenje, kot se ga Milena spominja danes. Pripoved teče, kot teče njen spomin. Zapisano z njenimi besedami, v njenem ritmu. Začne se na pokopališču prvega novembra, vmes potujemo z njo po nekdanji veliki državi, preden so jo, tako pravi Milena v prispodobi, »zaprli v majhno stanovanje.« Ženska, igralka z veliko začetnico, ki brez dlake na jeziku pove, kar nam gre. 

4m.JPG
Tadej Golob pa je avtor mnogih romanov, najbolj zaposlen pisec biografij in avtor uspešnice Jezero, lani najbolj prodajane knjige v Sloveniji. 

Pogovoru je sledil koncert festivalskega hišnega benda v zasedbi: Ana Čop (vokal), pevka je ravno včeraj praznovala rojstni dan, Luka Zabric (saksofon), Miha Gantar (klavir), Luka Dobnikar (bas), Žiga Smrdel (bobni).

2m.JPG

Oddaja SKN, 06.08.: Z Mileno Zupančič