stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Grmski muzikal uprizorjen že desetič

Piše: OŠ Grm, A.S.

Čas objave:
31.05.2019 09:13

OŠ Grm je prepoznana v svojem okolju tudi po delovanju na kulturnem področju. Posebna tradicija, s katero grmčani bogatijo širši kulturni prostor, so Grmska srečanja. Na njih gostijo znane slovenske umetnike, ki so na kakršen koli način povezani z Osnovno šolo Grm. Letošnje, že 29. po vrsti, je bilo namenjeno predstavitvi avtorskega šolskega muzikala z naslovom Svoboda in predstavlja zmnožek vseh talentov, vizij, energije, predanosti in vztrajnosti učencev in učiteljev.

01_TMD0245.JPG
Grmski muzikal uprizorjen že desetič
Foto: OŠ Grm

Scenarij, dramsko besedilo in pesmi, so nastali pod peresom Tomaža Koncilije, predstavo je režijsko zasnovala Ada Stegnar, pevce je vodila Sonja Čibej, sodelovali pa so še mentorji Matej Povž, Dušan Pavlenič, Robi Grmek, Dušan Plut in Uroš Strugar.

03_TMD0087.JPG
Grmski muzikal uprizorjen že desetič
Foto: OŠ Grm

Da gre za resnično velik projekt, priča tudi dejstvo, da v muzikalu sodeluje preko šestdeset učencev predmetne stopnje, prav vsi pa so s svojim predanim in ustvarjalnim prispevkom ustvarili sporočilno, dinamično in slikovito predstavo.

04_TMD0128.JPG
Grmski muzikal uprizorjen že desetič
Foto: OŠ Grm

Obiskovalci so lahko spremljali pripoved o razpetosti mladostnikov med vsakdanjimi obveznostmi, pričakovanji staršev, neprestanem nadzoru odraslih, potrebo po pripadnosti med vrstniki, družinski varnosti ter na drugi strani potrebo po svobodi in osebni izbiri.

Preplet dramskega besedila in izjemno sporočilnih pesmi ter plesov je v marsikaterem obiskovalcu vzbudil razmislek o načinu življenja mladostnikov danes. Muzikalu je sledil razgovor z ustvarjalcema predstave Tomažem Koncilijo in Ado Stegnar, ki sta vsak s svojega zornega kota predstavila projekt.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate kratek video izsek dogodka.
https://we.tl/t-NuTh1OecZ3