basi Odkrito.si

Luka Basi o svojem fetišu

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop na velikonočni ponedeljek

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

družina Svet24.si

Do subvencije kmalu upravičeni vsi socialno ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

jana koteska 2 Njena.si

Bizaren prizor odnesel Jano Kotesko

ana praznik Njena.si

Ana Praznik osebno vpletena v težke zgodbe

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Predstavitev Društva paraplegikov

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
13.10.2018 10:42

Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja združuje invalidne osebe, ki so priklenjene na invalidski voziček, zaradi posledic poškodb. Združujejo člane iz 18 občin z enim ciljem: omogočiti invalidom vse tisto, kar jim ostale lokalne ali nacionalne institucije ne morejo.

1i.JPG
Društvo združuje člane iz kar osemnajstih občin
Radio Krka, M.K.

Društvo bo naslednje leto praznovalo 40. obletnico delovanja. Njihovo delo obsega izvajanje določenih posebnih socialnih programov. V teh programih sodelujejo člani na invalidskih vozičkih, katerim omogočajo dostope, brez arhitekturnih ovir. Tej programi so: Program ohranjanja zdravja, rekreacija, šport in razne interesne dejavnosti.

3i.JPG
Društvo paraplegikov bo naslednje leto praznovalo 40. obletnico
Radio Krka, M.K.


Društvo je s svojimi športniki letos vključeno tudi v projekt Štukljevo leto. V ta namen bodo organizirali tekmovanje v kegljanju in mini košarkarski turnir. Šport ima za invalide namreč velik pomen, predvsem za zdravje.

5i.JPG
Robi Bojanc
Radio Krka, M.K.

V društvu so na pomoč priskočli tudi mlademu košarkarju Robiju Bojancu, ki je pred leti utrpel poškodbo hrbtenice. Skupaj so namreč kupili poseben voziček, namenjen igranju košarke. Ker je Robi zagnan in vztrajen je edin tistih, ki dajejo invalidom mlajše generacije nov zagon in spodbudo.

2i.JPG
Jože Okoren, predsenik društva paraplegikov
Radio Krka, M.K.

Jože Okoren predsednik društva paraplegikov je že 50 let vezan na voziček. Ob tej priložnosti se je na pobudo svojcev in prijateljev odločil, da napiše in izda knjigo, v kateri govori o svojem življenju in o športnih dosežkih. Knjiga z naslovom Dvajset nageljnov in voziček pa vsebuje tudi slikovno gradivo.

4i.JPG
Okoren je ob svojem že 50. letu življenja na vozičku izdal tudi knjigo
Radio Krka, M.K.