rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Sevnica/Novo mesto/Brežice

Motorista pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto, A.D./PGD Črnomelj

Čas objave:
29.07.2019 12:13

Sevniški policisti so bili v noči na nedeljo, 28. 7. obveščeni o padcu motorista v Sevnici. Opravili so ogled in ugotovili, da je 26-letni voznik pri vožnji s kros motorjem zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad motorjem in trčil v ograjo ob stanovanjski hiši.

Lažje poškodovanega motorista, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,42 miligramov alkohola (3 g/kg), so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo kršitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. 

Novomeške policiste so 28. 7. iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri padcu z motorjem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je voznik mopeda v kraju Čemše zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad mopedom in padel. 43-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,34 miligramov alkohola (2,79 g/kg). 

V soboto, 27.7. ob 15.46 uri pa sta na cesti Podzemelj–Adlešiči pri naselju Griblje, v občini Črnomelj, trčila traktor in motorno kolo. Reševalci NMP Črnomelj so poškodovanega motorista oskrbeli na kraju in ga odpeljali v Zdravstveni dom Črnomelj. Gasilci PGD Črnomelj pa so zavarovali kraj dogodka in s cestišča umaknili motorno kolo.

Pijanega kršitelja pridržali
Brežiški policisti so v noči na 28. 7. med kontrolo prometa v Krški vasi ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj je opravljanje preizkusa odklonil in ni upošteval odredbe policistov o prepovedi nadaljnje vožnje. Očitno pijan voznik je na kraju postopka kršil javni red in mir, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, o kršitvah pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.