Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Ljubljana

Vikend bo prijetno topel, nato prihaja ohladitev

Piše: STA

Čas objave:
16.03.2019 09:48

Danes bo prevladovalo sončno vreme. Nekaj več oblačnosti bo dopoldne predvsem v vzhodni Sloveniji. Razen na severovzhodu bo zapihal zahodni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, ponekod v jugovzhodnih krajih do okoli 22 stopinj Celzija.

Jutri bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, ponekod v hribih zahodne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, v zatišnih legah Gorenjske in Koroške okoli 0, najvišje dnevne od 11 do 17, na vzhodu do 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: Zaradi sušnega vremena je na Primorskem velika nevarnost požarov v naravnem okolju. Jutri sredi dneva in popoldne bo ponekod na Štajerskem in v Prekmurju jugozahodni veter v sunkih lahko presegal hitrost 70 kilometrov na uro.

Obeti: V ponedeljek bo oblačno s padavinami. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ob močnejših padavinah ponekod spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. V torek bo še oblačno, padavine bodo zjutraj in dopoldne večinoma ponehale. Na Primorskem bo še pihala burja.


Vremenska slika: Nad jugozahodno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se pomika čez srednjo Evropo proti vzhodu, nov frontalni val pa je zajel Britansko otočje. Od zahoda doteka k nam postopno toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo več oblačnosti v krajih vzhodno in severno od nas, drugod bo povečini sončno. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo. V nedeljo se bodo oblaki na zahodu počasi gostili, v krajih severno in vzhodno od nas pa bo sončno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob Jadranu jugo.