pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice

Visoka realizacija v letu 2021

Piše: R.K.

Čas objave:
22.04.2022 08:28

Na 16. redni seji v tem mandatu je Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno potrdil zaključni račun za preteklo leto. Realizacija prihodkov in odhodkov je bila visoka, 90- oziroma 83,1-odstotna.

Proračun za leto 2021 je bil sprejet maja 2020, februarja lani pa je tamkajšnji občinski svet sprejel prvi rebalans proračuna, ki je predvideval 4,4 milijona evrov prihodkov in 4,2 milijona evrov odhodkov. V občini Mokronog-Trebelno so tako realizirali skoraj štiri milijone evrov prihodkov in dobrih 3,5 milijona evrov odhodkov.

»Zadovoljni smo z realizacijo proračuna v preteklem letu, ki je bila najvišja v vseh letih samostojnega delovanja občine. Preudarno razporejanje sredstev, ki jih imamo na voljo, dobro načrtovanje in korektna izvedba nam omogočajo, da se občina relativno enakomerno razvija. Najpomembnejše naložbe lani so bile obnova cestne infrastrukture, izgradnja postajališča za avtodome in dokončna ureditev prve faze cone na Puščavi,« je po seji povedala direktorica občinske uprave Mojca Pekolj.

Ostali sklepi:
Občinski svet se je med drugim seznanil s poročili javnih zavodov, katerih (so)ustanoviteljica je občina, o poslovanju v minulem letu: OŠ Mokronog, Knjižnica Pavla Golie Trebnje, CIK Trebnje in Zdravstveni dom Trebnje. Ravnateljica OŠ Mokronog ter direktorici Knjižnice Pavla Golie Trebnje in CIK Trebnje so dobile soglasje za redno delovno uspešnost, direktorica ZD Trebnje pa ne. Občinski svet je odločitev o soglasju k imenovanju nove direktorice ZD Trebnje prestavil na dopisno sejo, ki bo sklicana takoj po prejemu poročila revizijskega postopka javnega razpisa za izbor direktorice, ki ga je zahteval svet ustanoviteljic. Je pa sprejel nove cene za storitev Pomoč družini na domu, ki jo tudi v občini Mokronog-Trebelno izvaja Dom starejših občanov Trebnje. Končna cena storitve za uporabnika se znižuje – ob 65-odstotni subvenciji občine in dodatni subvenciji iz državnega proračuna bo ta od 1. maja naprej od 5,47 do 8,65 evra na uro, odvisno od dneva, ko je storitev opravljena.

Mojca Pekolj po 16. redni seji