volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Vlada in ministri danes v naši regiji

Piše: R.K.

Čas objave:
12.11.2021 06:00

Vlada bo današnji obisk v Jugovzhodni Sloveniji začela z delovnim posvetom v Ribnici. Sledili bodo ločeni programi predsednika vlade ter ministrov in državnih sekretarjev, obisk pa bo vlada sklenila na javni tribuni v Novem mestu, na kateri bodo spregovorili o razvoju regije.

Člani vlade, vključno s predsednikom vlade Janezom Janšo, se bodo najprej sestali na delovnem posvetu, ki se bo pričel ob 9.30 uri v Rokodelskem centru v Ribnici, sledili bodo ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov. V okviru obiska se bodo predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji. Predsednik vlade Janez Janša bo po delovnem posvetu obiskal podjetje KEKO – OPREMA v Žužemberku, kjer se bo srečal z vodstvom podjetja in spregovoril o izzivih, s katerimi se podjetje srečuje v razmerah koronavirusne krize. Nato se bo srečal tudi z vodstvom podjetja Krka d.d. v Novem mestu in obisk nadaljeval na novomeški škofiji, kjer se bo sestal s škofom msgr. dr. Andrejem Sajetom, regijski obisk pa bo zaključil na javni tribuni o razvoju Jugovzhodne regije. Javna tribuna se bo pričela ob 18. uri in bo potekala v Kulturnem centru Janeza Trdine.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se bo ob 16. uri udeležil okrogle mize na temo možnosti črpanja evropskih sredstev v okviru Načrta za okrevanje in odpornost, ki jo pripravljata Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine in Razvojni center Novo mesto v sodelovanju z MGRT.

Minister za zdravje Janez Poklukar bo ob 12.30 obiskal ZD Kočevje in si ogledal nov urgentni blok, dogodka se bo udeležil tudi župan Vladimir Prebilič, ki bo predstavil desetletni plan investicij na področju primarnega zdravstva. Ob 15. uri bo minister skupaj z državno sekretarko Alenka Forte obiskal Splošno bolnišnico Novo mesto, kjer se bosta udeležila sestanka z vodstvom bolnišnice.

Ob 13.20 je predvideno srečanje ministra za obrambo Mateja Tonina z županom Kočevja Vladimirjem Prebiličem ter podpis pogodbe med Občino Kočevje in Gasilsko zvezo Kočevje za nakup treh novih gasilskih vozil.

Državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Mateja Ribič bo v okviru vladnega obiska obiskala občino Škocjan, Območno službo Zavoda za zaposlovanje Novo mesto, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto in podjetje FerroEcoBlast.

Državni sekretar za področje izobraževanja in športa v kabinetu predsednika vlade Marjan Dolinšek si bo ob 12.45 ogledal potek gradnje novega vrtca Kočevje.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se bo ob 14.15 srečal z županom Kočevja Vladimirjem Prebiličem, prisostvoval podpisu sporazuma o sofinanciranju projekta za gradnjo prehoda za pešce na državni cesti v naselju Gorenje in si ogledal gradbišče ob začetku del za rekonstrukcijo krožišča v naselju Livold.

Minister za kulturo Vasko Simoniti se bo sestal s predstavniki Rokodelskega centra Ribnica in Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto ter si ogledal knjižnico frančiškanskega samostana Nova Štifta pri Ribnici in muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirni peči.

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek si bo ob 13.30 ogledal gozdno cesto Krvavčji vrh – Dobravice in se srečal z županjo Semiča in županom Metlike. Popoldan se bo sestal z županom občine Mirna, predsednikom Čebelarskega društva Trebnje ter direktorjem Kmetijske zadruge Trebnje in obiskal podjetje Dana.

Državni sekretar Anton Harej bo dopoldan obiskal ekološko kmetijo Kocjančič v Gotenici, se sestal z vodstvom podjetja Snežnik ter si ogledal lesno proizvodnjo. Dopoldan se bo udeležil tudi odprtja novih prostorov podjetja SiDG. Popoldan bo obiskal kmetijo Jurija Senekoviča v Kočevju ter kmetijo Jurija Rudeža in Posestvo Ugar v Ribnici. 

Državna sekretarka na Ministrstvu za okolje in prostor Metka Gorišek pa se bo udeležila sestanka na temo projekta Oskrba s pitno vodo na območju Sodražica-Ribnica-Kočevje in investicijah v vodovodno in kanalizacijsko omrežje.

Podrobnosti o vladnem obisku v naši regiji, pa lahko najdete tukaj