državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Novo mesto

Vlada prihaja zgolj na obisk

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.11.2016 14:45

Jugovzhodno Slovenijo bo jutri in v sredo obiskala aktualna slovenska vlada. Ta je ta običaj prevzela od prve Janševe vlade in vlad, ki so ji sledile, a so imele prekratek mandat za takšne obiske.

Napovedani dogodki skorajšnjega obiska podrobnejšemu poznavalcu splošnega dogajanja v regiji ustvarjajo kar nekaj pomislekov in dvomov o učinkovitosti njihovega početja. Nekaj je zagotovo jasno in sicer, da bodo vse javne ustanove in tudi druge obiskane lokacije dobile novo lepšo podobo, saj akcije čiščenja zunanjih in notranjih površin potekajo že kar nekaj dni. Roke si manejo tudi lokalni frizerski saloni, saj se morajo vodilne državne uslužbenke zagotovo polepšati pred prihodom šefov iz Ljubljane. Predsednik vlade Miro Cerar bo v sredo obiskal Rome v Škocjanu, medtem ko bo na srečanje gospodarstvenikov poslal več ministrov. Še en dokaz več, da so v Ljubljani Romi pomembnejši kot izvozno gospodarstvo. Sam Cerar bo sicer v sredo obiskal Revoz, medtem ko bo minister za javno upravo Boris Koprivnikar obiskal Krko in njenega predsednika Jožeta Colariča. Se morda v Krki obeta, da bodo zaposleni postali javni uslužbenci in jih bo v prihodnje zastopal nekdanji Kučanov zet Branimir Štrukelj?

Tudi novomeški župan Gregor Macedoni se ne bo mogel pohvaliti z eminentnim obiskom, sešel se bo le z obrambno ministrico Andrejo Katič in ministrom za zamejce Gorazdom Žmavcem, iz česar lahko sklepamo, da dolenjska prestolnica postaja nekakšna obrambna krajina za osrednjo Slovenijo. V Beli krajini pa omembe vrednega dogodka, razen košarkarske tekme jutri zvečer, skorajda ni, tako da tudi potnih listov za svobodno belokranjsko ozemlje pri Badovincu na Jugorju ne bodo imeli komu podeliti, vsaj na uradnem delu ne.


Kako pomemben in odmeven bo ta obisk, bo verjetno pokazala udeležba na zaključni razvojni konferenci v športni dvorani Leona Štuklja. Minili so namreč časi, ko so tudi navadni ljudje veliko pričakovali od novih vlad in ne zgolj politični priskledniki, ki ob vsakih volitvah zamenjajo jato vodilnih ptičev.