stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

Vreme bo, Krka bo zaživela

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.09.2015 10:08

Vremenska napoved za konec tedna gre tokrat na roko organizatorjem pestrega dogajanja na in ob reki Krki v Novem mestu. Dogodki v sklopu projekta Krka živi bodo.

Agencija za šport Novo mesto in Zavod VRT, organizatorja pestrega dogajanja na in ob reki Krki v Novem mestu sta letos k sodelovanju povabila še številne druge organizacije. Agencija za šport je tako pobudnica in nosilka projekta Krka živi, ki vključuje številne športno družabne dogodke povezane z reko Krko in partnerje. V okviru projekta pa bo Zavod VRT v okviru pestrega vikenda organiziral glasbeni festival »650. poletje na okljuku« na splavu pred lokalom Bar Boter in kulinarični dogodek Kuhinja nad Krko, ki se bo odvijal na Kandijskem mostu.

Dogajanje se bo začelo že v petek popoldan z veslanjem in supanjem po reki Krki v organizaciji Kajak kanu sup kluba Novo mesto (KKSK), zvečer bo koncert Mešanega pevskega zbora Pomlad in Godalnega kvarteta Corcoras na splavu pred Barom Boter. Sobotno dogajanje se bo začelo s kulinaričnim dogodkom Kuhinja nad Krko, ki bo gostil v večini ugledne dolenjske kuharje in gostilne.

"Vrhuncu vikenda se bomo približali po 15. uri, ko bodo prvi junaki začeli s preizkusom skakalnice na Kandijskem mostu. 12 metrov visok most je po mnenju izkušenih skakalcev ravno pravšnja višina, da zahteva veliko previdnost in omogoča izvedbo skokov na najvišjem nivoju. Kot vsako leto bodo tudi letošnji skoki v Novem mestu šteli za slovenski pokal oziroma njegov zaključek. Poleg Slovencev pa lahko tudi letos pričakujemo goste iz tujine," je v pogovoru pojasnil direktor novomeške Agencije za šport Srečko Vovko.

Tekma v skokih se bo začela ob 16. uri in bo potekala v treh disciplinah, v skokih na noge, lastovki in figurativnih skokih. Kot vsako leto se lahko tekmovanja udeležijo vsi, vendar skačejo na lastno odgovornost. Podelitev nagrad najboljšim bo potekala na splavu pred lokalom Bar Boter, kjer bo nekaj ur kasneje poteka koncert novomeških rokerjev Dan D.

V nedeljo bo v reki Krki potekalo še tekmovanje v daljinskem plavanju v organizaciji Triatlon kluba Novo mesto in predstavitev discipline triatlon. Celoten sklop dogodkov bodo zaključili člani KKSK s tekmovanjem v veslanju in supanju ter jadranju v organizaciji Jadralnega kluba Novo mesto.

Organizatorji vabijo vse, da se dogodkov udeležijo v čim večjem številu, predvsem pa jih pozivajo, da se, predvsem športnih, udeležijo aktivno in se preizkusijo v kakšnem od navedenih disciplin. Kot vedno bo ogled dogodkov najlepši s Krke same, zato priporočajo, da pridete s čolni.

Tradicionalna akcija čiščenja reke Krke, letos že 22., ki je poimenovana EKO 2015 – potapljači za čisto Krko in je bila predvidena za sobotno dogajanje v sklopu prijekta Krka živi,  je klub za podvodne aktivnosti Novo mesto izpeljal že minulo soboto.

Zapora Kandijskega mostu in sprememba plovnega režima
Organizatorji so sicer še sporočili, da bo v soboto od 8. do 24. ure za ves promet zaprt Kandijski most,
obvoz bo urejen. Hkrati pa bo vse vikend, torej od petka do nedelje, spremenjen oz. omejen plovni režim na reki Krki na območju Novega mesta, in sicer med t.i. železniškim mostom in Kandijskim mostom.

Pogovor s Srečkom Vovkom