pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Novo mesto

Vreme odneslo za danes napovedan koncert

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.07.2016 07:55

Danes smo na Novomeških poletnih večerih pričakovali dih jemajoč koncert, srečanje dveh izjemnih, legendarnih glasbenikov, Vlatka Stefanovskega in Vaska Atanasovskega. Žal pa so morali organizatorji koncert zaradi slabega vremena odpovedati. Čim bo mogoče, bodo sporočili nov termin koncerta.

Kitarist Vlatko Stefanovski je še kot najstnik v rodni Makedoniji oblikoval skupino Leb i sol, ki je postala eno najpomembnejših imen glasbene scene bivše Jugoslavije, sredi devetdesetih pa razvil odlično solo kariero. V zadnjih letih koncertira po vsem svetu z vrhunskimi sodelavci, kot so Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Jan Akkerman, Theodosii Spassov, Manu Katche in mnogi drugi.

Vasko Atanasovski je eden najustvarjalnejših slovenskih skladateljev in glasbenikov, znan predvsem po transžanrskih sodelovanjih s svetovno znanimi jazz, rock, klasičnimi in tradicionalnimi glasbeniki. Koncertiral je že na Kitajskem, v Indiji, Ameriki, Argentini in Evropi, s Stefanovskim pa sodeluje zadnja štiri leta. Prav tako je sodeloval z uveljavljenimi glasbeniki, kot so Marc Ribot, Hindi Zahra, Michel Godard, Living Colour ...