volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Vrtec Ciciban praznoval že 5. Cicidan

Piše: R.K.

Čas objave:
06.06.2023 08:01

Vrtec Ciciban je praznovanje že 5. Cicidne obeležil na svetovni dan športa. Ob jubileju so pripravili delavnice ter progo ovir in izzivov, ki so doprinesli k leseni medalji.

Od prvih zapisov dobrodelnih ustanov, v katerih so vzgajali otroke mineva že čez 200 let, v Novem mestu pa smo pred dvema letoma obeležili 90 let predšolske vzgoje. Prvi državni vrtec smo v našem mestu tako dobili leta 1930, v prizidku sedanje osnovne šole Center.

Za vrtec Ciciban, ki že 20. leto na območju Novega mesta samostojno skrbi za varstvo predšolskih otrok to predstavlja veliko potrditev in zagon za nadaljnjo pot.

Ob jubileju so za širšo javnost poleg razstave pripravili tudi Cicidan, ki se je včeraj odvijal na Sevnem. Že 5. praznovanje Cicidne so obeležili ob svetovnemu dnevu športa. Prireditev je bila namenjena predvsem njihovim varovancem, staršem ter prijateljem vrtca Ciciban Novo mesto.

Cicidan je dan, ki je športno obarvan ter se z njim spodbuja aktivno vključevanje vseh prisotnih. Tako so se na 20 športnih postajah sodelujoči urili v spretnostih meta storžev v tarčo, hoji po »lojtri«, igranju mini golfa, preskakovanju gumitvista, hoji vzporedno po cikcakastih deskah, prenašanju prodnikov na leseni kuhalnici in še več. Za vsako izvedeno nalogo so sodelujoči prejeli štampiljko s črko in za sestavljeno besedo CICIDAN prejeli leseno medaljo. Za ves trud in športno zagnanost so se ob koncu lahko posladkali še s slastnimi jabolki. Za glasbeno razpoloženje je poskrbel domači Cicibend, ki ga sestavljajo zaposleni v vrtcu. V sklopu trajnostnega razvoja so bile športne postaje opremljene z naravnimi in recikliranimi materiali.