nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Posavje

VSO Posavje: Tečaj praktičnega streljanja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.10.2016 17:03

Člani Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve VSO Posavje, VSO Krško-Kostanjevica in VSO Sevnica so se danes udeležili tečaja varnega ravnanja z orožjem ter praktičnega streljanja na strelišču Požun v Dobrovi na Bohorju.



 Tečaj je vodil gospod Marjan Brinovec, nekdanji predsednik Društva za praktično streljanje Senovo ter inštruktor in sodnik v IPSC (International Practical Shooting Confederation) ter IDPA (International Defensive Pistol Association). Preizkusili so se v streljanju z različnimi pištolami in puškami:
- Browning 22LR, ameriška polavtomatska pištola,
- HS2000, hrvaška polavtomatska pištola,

- Walter P38, službena polavtomatska pištola Wehrmachta med drugo svetovno vojno,
- Kalašnik 7.62X39, polavtomatska puška in
- malokalibrsko polavtomatsko puško z daljnogledom.

Tečaj so zaključili s sejo pokrajinskega odbora VSO Posavje, na kateri smo pregledali delo v preteklem obdobju ter določili smernice za sodelovanje in povezovanje med posavskimi občinskimi odbori ter odbori drugih pokrajin v prihodnje. Poudarek delovanja odborov bo na širjenju domoljubja in negovanju vrednot slovenske osamosvojitve, vrednot, ki so pred četrt stoletja slovenski narod združile in poenotile v odločnosti, da prekinejo s skoraj polstoletnim totalitarnim komunističnim režimom, v katerega so bili pahnjeni po 2. sv. vojni. V njihovem delovanju si bodo prizadevali za demokracijo, spoštovanje temeljnih človekovih pravic in svoboščin, medsebojno spoštovanje, svobodo, solidarnost, skrb za slovensko kulturo in jezik, kar so vrednote, ki so jih v vojni za samostojno in demokratično Slovenijo pogumno udejanili slovenski teritorialci in policisti ob pomoči slovenskega prebivalstva. S svojim delovanjem so se zapisali v zlato knjigo nastanka slovenske države in postavili vrednostno središče slovenskega naroda, ki ga moramo ohranjati in negovati tudi v prihodnje.