stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Z manj do več: odjemalcem GEN-I prvi popust za varčno rabo energije

Piše: R.K.

Čas objave:
03.02.2023 07:38

V GEN-I svoje odjemalce od lanskega oktobra z nasveti spodbujajo k varčni rabi energije. Ta bo gospodinjskim odjemalcem na računih za februarsko porabo prinesla prvi popust od štirih, ki si jih lahko obetajo v primeru nadaljnjega skupnega zmanjševanja porabe energije.

V GEN-I tudi v času reguliranih cen energentov svojim zvestim odjemalcem omogočajo znižanje mesečnih računov. Z manjšo porabo električne energije ali zemeljskega plina lahko gospodinjski odjemalci k nižjim stroškom največ prispevajo sami, dobavitelj pa jih vsake tri mesece dodatno nagradi s popustom. Ta je odvisen od skupnega zmanjšanja porabe energije gospodinjskih odjemalcev, ki jim je GEN-I dobavljal energijo že pred oktobrom 2022.

Od začetka oktobra do konca decembra 2022 so gospodinjski odjemalci GEN-I v primerjavi s preteklim letom skupaj zmanjšali porabo električne energije za 3 % in zemeljskega plina za 22 %. GEN-I jim bo tako za privarčevano energijo na februarskih računih skupno namenil za skoraj 1 milijon evrov popustov. Upravičenci bodo popusta deležni skladno s Splošnimi pravili in pogoji promocijske kampanje GEN-I za spodbujanje varčevanja z energijo.

V GEN-I so si lansko jesen zadali ambiciozen družbeno odgovoren cilj, da s spodbujanjem varčne rabe energije pri gospodinjskih odjemalcih dosežejo 10-odstotno skupno zmanjšanje porabe energentov glede na preteklo leto. Prvi izračuni so potrdili, da je mogoče največje zmanjšanje doseči pri ogrevanju in porabi tople vode, zmanjšanje porabe pa ni zanemarljivo niti pri varčni uporabi gospodinjskih aparatov. Z nadaljnjo varčno rabo energije bodo gospodinjski odjemalci GEN-I lahko že spomladi deležni novega popusta.

GEN-I bo sicer tudi v letu 2023 največ pozornosti namenjal aktivnostim na veleprodajnih trgih z električno energijo, na domačem trgu pa bo ob reguliranih cenah električne energije in zemeljskega plina za večino odjemalcev osredotočen predvsem na zagotavljanje visoke kakovosti svojih storitev in odlično izkušnjo strank, partnerjev in zaposlenih. Ob zavedanju nujnosti opuščanja fosilnih goriv in prehoda na obnovljive in nizkoogljične vire energije za ustavitev podnebnih sprememb bo hkrati nadaljeval z vlaganji v razvoj pametnih rešitev za učinkovito izrabo predvsem sončne energije.