pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice

Za aktivnosti DRPD dobrih 400 tisočakov

Piše: R.K.

Čas objave:
05.02.2024 09:47

Na javnem razpisu za sofinanciranje razvoja podpornega okolja za nevladne organizacije za obdobje 2023-2027 je bilo izbranih 14 nevladnih organizacij, ki bodo prejele skupno 6,3 milijona evrov. Med prejemniki je tudi Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, ki bo za svoje aktivnosti prejelo 406.981,06 evra.

Ministrstvo za javno upravo je razpisalo sredstva z namenom krepitve prepoznavnosti in kakovosti regionalnih mrež NVO ter njihovega delovanja. Med izbranimi projekti so poleg regionalnih stičišč tudi horizontalne mreže in projekti prostovoljskih mrež, ki bodo izvajani do konca leta 2027. S financiranjem želi ministrstvo prispevati k večji vključenosti NVO v oblikovanje lokalnih in regionalnih politik ter k vzpostavitvi trajnejših partnerstev med NVO, javnimi institucijami, gospodarstvom in mediji.

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto bo s pridobljenimi sredstvi nadaljevalo z izvajanjem in razvijanjem svojih programov, ki so namenjeni podpori prostovoljskemu delu in krepitev skupnosti v regiji. To vključuje organizacijo izobraževanj, delavnic, svetovanj in drugih aktivnosti, ki spodbujajo aktivno državljanstvo in solidarnost med ljudmi.

Projekt predstavlja pomemben korak v podpori razvoja nevladnih organizacij v Sloveniji in krepi vlogo prostovoljstva kot ključnega elementa družbene solidarnosti in povezanosti.