franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Ljubljana

Za pripravo dokumentacije za del tretje razvojne osi tudi evropska sredstva

Piše: STA

Čas objave:
23.08.2021 15:06

Izdelava dokumentacije za drugi odsek tretje razvojne osi jug, na odseku od priključka Maline do mejnega prehoda Metlika ter do priključka Črnomelj jug, bo podprta z evropskimi sredstvi. Projekt je vreden osem milijonov evrov, evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 2,15 milijona evrov, so sporočili z infrastrukturnega ministrstva.

Celoten drugi odsek tretje razvojne osi jug je razdeljen na tri pododseke, in sicer osemkilometrski odsek od priključka Maline do priključka Metlika-sever, 2,5-kilometrski del od priključka Metlika-sever do mejnega prehoda Metlika in 20-kilometrski del od razcepa Gradnik do Črnomlja-jug.

Časovni načrt in dinamika gradnje bosta po pojasnilih ministrstva preučena v študiji izvedbe projekta. V okviru evropskega sofinanciranja bodo za osem- in 2,5-kilometrski pododsek izdelali še geološko geomehanske raziskave in dokumentacijo za gradbeno dovoljenje ter za pododsek od Metlike-sever do mejnega prehoda Metlika tudi projekt za izvedbo.



"Z namenom krepitve regionalnih razvojnih potencialov in ohranjanja delovnih mest se želi s projektom izdelave navedene projektne in investicijske dokumentacije pospešiti izvedbo predhodnih del, ki so nujna in obvezna podlaga za pričetek gradnje," so v sporočilu izpostavili na ministrstvu, potem ko je služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko odločila o podpori projektu.

V nadaljevanju bodo z izgradnjo nove povezave zagotovili boljšo dostopnost do obstoječega vseevropskega prometnega omrežja TEN-T, so še poudarili iz dodali, da bo izboljšan tudi dostop ljudi ter razvoj gospodarstva v regiji. "Končna investicija v ta projekt ima tudi zelo velik pomen za razvoj regije, tako z demografskega kot tudi gospodarskega in okoljskega vidika," so sklenili.